Witam mam problem z kostkami u ręki. Od 8 miesięcy trenuje boks 5 razy w tygodniu po treningu zawsze odczuwam ból w kostkach do tego są one szorskie i sine przez prawie cały czas. Prawie codziennie smaruje je kremami bo bez tego to już wogole strasznie by wyglądały. Na treningu stosuje bandaże bokserskie pod rękawice dosyć mocno owijam kostki ale za dużo to nie daje. Wiec chciałbyś się zapytać o jakaś gąbkę, piankę która mógłbym stosować pod owijki na jakiś filmikach z tematyki boksu właśnie widziałem jak niektórzy tak właśnie robią ale nie za bardzo wiem jaki materiał można by było dać pod te owijki. Liczę na jakieś propozycje.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
przy mocnynch uderzeniach można podwójnie wiazać lub dawac podkładke ale w Twoim przypadku nie jest to potrzebne, daj im sie troche zregenerować i nie bądź pi*da przyzwyczaisz sie
...
Napisał(a)
Jakie masz rękawice? Jeżeli nie są to jakieś imitacje z biedronki, to problemu być nie powinno. Chyba że np, tarczuje cię jakiś wielki silny knur, który mega mocno, na sztywno nabija tarczę, czy generalne gość z którym robisz jest od ciebie dwa razy większy i twardszy:)
...
Napisał(a)
Co do tych podpasek to raczej wolałbym coś innego, co nie musiał bym zmieniać po każdym treningu. Rękawice mam dosyć dobre skórzane mastersy nie są jakoś bardzo zbite, sam jestem duży wiec tarczuje z dużymi, niechodzi mi o to zeby się przyzwyczaić do bólu mi nie przeszkadza tylko bym chciał mieć w lepszym stanie dłonie.
...
Napisał(a)
Możesz sprawdzić, rękawiczki żelowe, takie połączone z owijkami. Robi takie Masters, Venum i masę innych firm. Kwestia tylko czy wejdą ci do rękawić, jak masz duże dłonie może być problem. Generalne taki już to sport, że ręce nie wyglądają jak u pianisty:)
1
...
Napisał(a)
Może pompki na kostkach i jakieś wzmacnianie? Rękawice z owijkami bardzo dobrze chronią ręce i jeśli to nic nie daje to trzeba wzmacniać kostki. Najlepiej w czasie przerwy w treningach, bo teraz wszystko sine i obolałe.
...
Napisał(a)
proponuje grubiej owijać kostki lub po prostu pod bandaże stabilnie usadowić gąbkę. Sporo chłopaków tak robi mających jakieś kontuzje lub bolące kostki.
vivere militare est
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Poprzedni temat
[BLOG] Rzucibomba - Boks - Droga do...?
Następny temat