Szacuny
3
Napisanych postów
595
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
9349
Witam mam taki problem,wczoraj robiłem Biceps+Triceps przy ćwiczeniach Bicepsu tzn:
-Uginanie ramion stojąc podchwytem Sztanga Prosta
-Uginanie ramienia na modlitewniku podchwytem sztangielką
-Uginanie ramion na modlitewniku podchwytem Sztangą Prostą
bardzo bolą mnie nadgarstki,jak zauwazylem tzw "pompa" na rękach jest ale nie czuje mięśnia,bardziej czuje bolące nadgarstki
Szacuny
1
Napisanych postów
71
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1722
Mam dokladnie ten sam problem. Boli przy odkladaniu. Probowalem gryfem prostym - boli; lamanym - boli; mocno lamanym (uchwyt niemal mlotkowy) - boli; opaski i rekawiczki z usztywnieniem nadgarstka - boli; zrobilem przerwe 2 tygodnie od silowni - boli. Koncza mi sie pomysly. Na szczescie przy uginaniu sztangielkami jest znosnie.
Szacuny
4064
Napisanych postów
45443
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
348507
Jaki ciężar uginasz stojąc a jakim wiosłujesz?
„I would like to be the first man in the gym business to throw out my scale. If you don't like what you see in the mirror, what difference does it make what the scale says?„
Szacuny
13
Napisanych postów
1870
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
18515
Hm to dziwne w sumie. Zmniejsz obciążenie na jakiś czas. I kup opaski usztywniające na nadgarstki. Albo rękawiczki z usztywnieniem, albo nawet owijki. Mnie zawsze bolały nadgarstki przy wyciskaniu i ostatnio kupiłem rękawiczki z usztywnieniem nadgarstka i przestało boleć.
No i pamiętaj o dobrej rozgrzewce nadgarstków.
Zmieniony przez - Kaziupir w dniu 2013-05-14 12:51:07
Rośnie klata, rosną bary - nie poznaje mnie już stary.
Zamiast narzekać zrób coś i zacznij świat swój zmieniać.
Szacuny
0
Napisanych postów
98
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
3721
Mam podobny problem mimo, że ćwiczę gryfem ostro łamanym. Ostatnio zakupiłem rękawiczki z usztywniaczem, zobaczymy co z tego wyniknie. Ból się nasila w moim przypadku przy odkładaniu gryfu na ziemię co zmusiło mnie do zostawienia w cholerę tego typu ćwiczeń. Alternatywą są hantelki, ale co z tego jak polubiłem uginanie :(
Szacuny
13
Napisanych postów
1870
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
18515
Miałem dokładnie tak samo na prostym. Po odłożeniu przez kilkanaście sekund mocny ból w nadgarstkach. Może mocno łamany gryf też nie jest tak zdrowy? zrób lepiej sobie przerwę z tydzień od ćwiczeń mocno obciążających nadgarstki to może przejdzie.
Rośnie klata, rosną bary - nie poznaje mnie już stary.
Zamiast narzekać zrób coś i zacznij świat swój zmieniać.