Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Bolący sutek - porady

temat działu:

Zdrowie i Uroda

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 459

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 37 Wiek 238 dni Na forum 237 dni Przeczytanych tematów 786
Witam,

Od jakoś 2 tygodniu zmagam się z tematem bolącego lewego sutka, jest nabrzmialy i jak na niego nacisne to boli i czuć jakby w nim się coś znajdowało, ogólnie jest wrażliwy na dotyk, w ciągu dnia jak go tam nie porusze to nie boli. Problem zaczął się jakby jak radykalnie zmieniłem swój sposób żywienia na bogatszy w warzywa i owoce i rzuciłem palenie, może mieć to związek z hormonami? Trenuje naturalnie.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 37 Wiek 238 dni Na forum 237 dni Przeczytanych tematów 786
Nic nie przyjmowałem, kreatyne i sporadycznie omega 3 jak z diety nie mogę wyciagnąć, odżywka białkowa jak nie wyrobie białka w ciągu dnia, ale też bardzo rzadko. ł. Jedynie co to moje ciało drastycznie się zmieniło, z chudzielca 63 kg, który jadł byle co, palił i od czasu do czasu był alkohol doszedłem do 77 kg, przy zdrowej diecie z rozsądną nadwyżka kaloryczną i całkowicie pozbyłem się używek, może to nagła zmiana tak zadziałała, na plecach też mi zaczeły troche syfy wyskakiwać co nigdy ich nie miałem, dowiem się wkrótce co jest grane. Wybrałem prochy, maście pokładłem i problem nie ustąpi Będe uderzał robić te USG suta jak znajde chwile.

Zmieniony przez - lejekun w dniu 2025-02-09 14:06:19
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
TomQ-MAG Fizjoterapeuta Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 12443 Napisanych postów 161889 Wiek 36 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 1240247
Witaj, przedewszystkim kwestie zdrowotne powinny byc konsultowane z lekarzem.

Co do ewentualnych przyczyn:

Rzucenie palenia i zmiana diety mogą wpłynąć na metabolizm i poziom hormonów. Palenie tytoniu wpływa na poziom kortyzolu i innych hormonów, a jego odstawienie może prowadzić do przejściowych zaburzeń. Byc moze warto tutaj diagnostyke przeprowadzic w kierunku wlasnie testosteronu wolnego, kortyzolu, estradiolu,prolaktyny i progesteronu ktore moga miec wplyw na to, czu gruczoly w sutach szaleja

Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja dla zaawansowanych kontakt
https://www.instagram.com/tomq.bb/ 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Znaczy wiem, do lekarza planuje udać się na dniach, odkąd człowiek zaczął dbać o zdrowie to częsciej paradoksalnie lata po lekarzach, dopiero z gastroskopii wrocilem :D
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
krzykacz Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 20985 Napisanych postów 71624 Wiek 42 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 576937
Przy zmianie trybu życia, i wejściu w okres redu warto wykonać podst bad diag + horm dla celów poglądowych oraz profilaktycznych.

doping & zdrowie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Na nfz te wszystkie badania hormonalne zalatwie? Bo morfologia spoko, raz w roku jest darmowa. Czy lekarz po zbadaniu suta sam wyjdzie z iniciatywa? Czy lepiej prywatnie. Bo jak mialem problemy ze zgagami, to oni mi najchetniej ipp przepisywali, a zeby na gastroskopie skierowanie dostac to poki sam nie zapytalem to cisza byla
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 9153 Napisanych postów 83456 Wiek 49 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 705624
Na nfz jedynie przepisane przez specjalistę . Zrób USG

TRENINGI KATOWICE

KONTAKT-KONSULTACJE
https://www.instagram.com/bestbodysebastianszmit/ 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
krzykacz Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 20985 Napisanych postów 71624 Wiek 42 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 576937
lejekun
Na nfz te wszystkie badania hormonalne zalatwie? Bo morfologia spoko, raz w roku jest darmowa. Czy lekarz po zbadaniu suta sam wyjdzie z iniciatywa? Czy lepiej prywatnie. Bo jak mialem problemy ze zgagami, to oni mi najchetniej ipp przepisywali, a zeby na gastroskopie skierowanie dostac to poki sam nie zapytalem to cisza byla

Liste darmowych bad diag krew + usg/rtg/endo od POZ znajdziesz tutaj (możliwa modyfikacja-dopisanie niekórych pozycji - spr w każdym oddziale NFZ)

https://www.sfd.pl/CYKL__badania_czyli_co_wyciagne_od_rodzinnego_a_za_co_zaplace_z_wlasnej_kieszeni-t1220359.html

Bad horm o którym mowa niestety tylko lek med spec (uro/andro/endo) bądź płacisz z własnej kieszeni.

doping & zdrowie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Ok dzieki. Badanie Test, testosteron wolny, kortyzol, estradiol, prolka i progesteron to mniej wiecej jaki wydatek teraz w pl?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 9153 Napisanych postów 83456 Wiek 49 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 705624
Napewno ponad stówka , zależy od laba

TRENINGI KATOWICE

KONTAKT-KONSULTACJE

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
TomQ-MAG Fizjoterapeuta Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 12443 Napisanych postów 161889 Wiek 36 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 1240247
szukaj promocji, bo ostatnio cos ceny poszybowaly w gore po Nowym Roku, ja sam sie zdziwilem jak zostawilem 450 zl za badania
okolo 70 zl wiecej niz zazwyczaj, a z tego co slysze nie jest to przypadek tylko mojej placowki, wiec troszke trzeba bedzie wywalic kasy. No w koncu placa minimalna wzrosla, w kraju dobrobyt, wiec wszystkie ceny rowniez w gore (oczywiscie smieje sie przez lzy)
Czeknij na przykladowe ceny w diagnostyka + jak znajdziesz cos 100 zl taniej od tego co podane w screenie to bedzie fajnie%)

bardziej oplaca sie wtedy kupno pakietow takich jak np
https://diag.pl/sklep/pakiety/e-pakiet-badania-dla-osob-trenujacych-na-silowni/

Zmieniony przez - TomQ-MAG w dniu 2025-01-29 23:55:20

Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja dla zaawansowanych kontakt
https://www.instagram.com/tomq.bb/ 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Ten pakiet sportowy to taki średni i prawie 400 zł
Pięknie kroją

TRENINGI KATOWICE

KONTAKT-KONSULTACJE

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Zaburzenia potencji po przebytym covid lub szczepieniu

Następny temat

niemożliwie niski teść

Spalanie
Polecane artykuły