Szacuny
0
Napisanych postów
1
Na forum
2 lata
Przeczytanych tematów
341
Witam, od jakiegoś czasu zauważyłem u siebie takie brązowo plamy na brzuchu zarówno po lewej jak i po prawej strony, miał ktoś z Was może coś podobnego? Z góry dzięki za pomoc:)
Zmieniony przez - tomek3241 w dniu 2023-06-04 08:31:34
Szacuny
2604
Napisanych postów
13588
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
469238
Na 1 rzut oka to wygląda na jakieś znamie , ale skoro piszesz , że masz to od niedawna to przeszło mi też przez myśl , że może jakaś grzybica skóry , aczkolwiek nie miałem z tym nic wspólnego więc to tylko przypuszczenia , wiem , że jak się ma grzybice skóry to potrafią wyskakiwać takie brązowe plamy na ciele, ale mówie to tylko przypuszczenia, udaj się do dermatologa :)
Szacuny
29773
Napisanych postów
27256
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
384609
Widziałem takie plany u kilku osób ale nigdy nie myślałem że to mogło się pojawić "nagle", raczej przyjmowałem że to taka jaśniejsza myszka czy znamię jakieś. Najlepiej udać się do lekarza - im szybciej tym lepiej
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
34748
Napisanych postów
25160
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
282619
Do dermatologa i szybciej się dowiesz co ci jest tym bardziej że nie jest to normalne , osobiscie już następnego dnia prywatnie siedziałbym u specjalisty
Szacuny
6313
Napisanych postów
78032
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
766991
Niestety nikt z nas nie jest w stanie określić co to mogą być za zmiany skórne i jakie są ich powody. Chyba, że zależy Tobie na strzelaniu przez nas diagnozami? Tylko po co? Jeżeli tak, to np. grzyb, zmiany alergiczne, problemy z funkcjonowaniem wątroby, choroba autoimmunologiczna, zmiany od zbyt dużej ekspozycji na słońcu, zaburzenia produkcji pigmentu. Nie widzę w tym specjalnego sensu. Od tego typu problemów skórnych jest lekarz specjalista, czyli dermatolog. Do niego też sugeruję Tobie się wybrać.