Jeżeli by to było w zasadach MMA to kliczko odniosł by porażke histori, został by zmiażdzony pozatym MMA - wszystko jest mozliwe, żeby nauczyc układ nerwowy tak sie posługiwac każdym aspektem ciała trzeba lat i ciezkich treningów, KLICZKO wchodzac w takie zasady były kaleka dosłownie , bo uczył sie całe zycie walczyc uzywajac tylko czesci ciała, pozatym caly czas w zasadach boksu (gdzie inne prawa rzadza)i odwrotnie FEDOR miał by cieżka prace żeby na ringu walczyc w ogarniczonej stojce na takich zasadach , cały czas musiałby sie skupiac żeby nie używac innych swoich atutów.
Dla mnie to bezsensu każdy sport ma swoje prawa , osobiscie dla mnie MMA jest o tyle ciekawe że łaczy wiele dyscyplin naraz, i nie tylko walki, ale rózne maja ludzie poglady
PS: Popatrzcie jak zawodowy bokser jest nauczony i wychodzi na ring, a jak np belfort wychodzi walczac np tylko w stójce , cieżko okreslic wynik takiej walki.

Dla mnie to bezsensu każdy sport ma swoje prawa , osobiscie dla mnie MMA jest o tyle ciekawe że łaczy wiele dyscyplin naraz, i nie tylko walki, ale rózne maja ludzie poglady

PS: Popatrzcie jak zawodowy bokser jest nauczony i wychodzi na ring, a jak np belfort wychodzi walczac np tylko w stójce , cieżko okreslic wynik takiej walki.