Cześć wszystkim :) Mam taki problem , jestem na diecie od miesiąca , trenuje 3 lub 4 razy w tygodniu i nie mialam okresu . Czytałam na różnych forach ze dieta moze spowodowac zanik okresu? Dodam ze NA PEWNO nie jestem w ciązy i raczej stres ani nic podobnego nie spodowało tego , że nie mam miesiączki . Proszę Was o pomoc . Dziekuję
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
z Mojej starej diety zrezygnuję , zacznę jeść więcej tłuszczy żeby mi wrócila miesiaczka - bo narazie o to mi tylko chodzi , a jak poczytam i dowiem się wiecęj będe próbować ułożyc jakas lepszą diete.
...
Napisał(a)
Jesz sensowne ilości tłuszczu i nie pompujesz w siebie hormonów i substancji hormono-podobnych w żywności?
Co trenujesz?
Co trenujesz?
...
Napisał(a)
Nie pompuje w siebie zadnych hormonów , hm.. jem np do kanapki z jajkiem maslo ,na obiad kurczaka lub rybe , a trenuje siatkówke juz od 8 lat
...
Napisał(a)
Musisz szerzej napisać co jesz - to ma duży wpływ na gospodarkę hormonalną.
...
Napisał(a)
Okej , a wiec hm.. najczesciej jadam wlasnie jajka na twardo , pieczywo ciemne , owoce , platki , mleko 1.5 % , kurczak lub ryba , parowki z szynki czasami , no i pije duzo wody.
...
Napisał(a)
Nabiał zawiera hormony płciowe bydęce. Sklepowe kurczaki z kolei fitoestrogeny pochodzące z tanich pasz, którymi się je karmi. "Parówki" zawierają zapewnie mączkę sojową, czyli kolejne źródło estrogenów.
Więc jeśli to na nich się opierasz, to tak, pompujesz w siebie ksenoestrogeny.
A jeśli do tego w diecie masz mniej niż 50g tłuszczu to się nie ma co dziwić, że jajniki zastrzelone.
Zmieniony przez - Martucca w dniu 2012-09-26 22:00:21
Więc jeśli to na nich się opierasz, to tak, pompujesz w siebie ksenoestrogeny.
A jeśli do tego w diecie masz mniej niż 50g tłuszczu to się nie ma co dziwić, że jajniki zastrzelone.
Zmieniony przez - Martucca w dniu 2012-09-26 22:00:21
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!