Szacuny
0
Napisanych postów
29
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
278
Witam, moja dziewczyna ( nie ma konta na sfd ) w wakacje schudła około 4-5kg, biega od 6 lat, trenuje regularnie, miała znakomite wyniki za juniora na MP, lecz postanowiła nieco zrzucić i bardzo się martwi bo nie miała okresu już 3 miesiące ;/
Też się martwię, ale nic ją na szczęście nie boli, nie jest też w ciąży, ma 19 lat.
Pytanie do Was, czy uważacie że przyczyną braku krwawień może być właśnie to odchudzanie ? Teraz je już normalnie od około 3 tygodni, obiecałem jej, że spytam na forum. Jak myślicie, warto iść z tym problemem do ginekologa ?
Proszę o pomoc !
Może któraś z Was miała podobny problem ?
Szacuny
188
Napisanych postów
65575
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
188925
Do lekarza, koniecznie i tak jak piszesz odchudzanie moze byc przyczyna braku okresu. Ale zalezy jak wygladalo oraz zalezy do jak niskiego poziomu BF zeszla
Szacuny
0
Napisanych postów
29
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
278
Poziom BF nie jest taki niski, fałdka na pupie jest mniejsza ale jest, na brzuszku też wiadomo, ale wszystkie spodnie ma za duże w pasie, trochę poszło, nie powiem. Jak myślisz, będzie musiała brać hormony czy inne leki ?
Szacuny
0
Napisanych postów
28
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
241
Zdecydowanie, jak najszybciej powinna wybrać się do ginekologa, nie ma co czekać, aż okres sam się ustabilizuje, bo z hormonami nie ma żartów. Miałam podobny problem, lekarz przepisał mi luteinę i praktycznie po dwóch dawkach wszystko wróciło do normy.