Szacuny
1
Napisanych postów
2
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
37
Witam , trenuję ok. miesiąca , i nie mam wcale zakwasów , staram się trenowac intensywnie
wszyscy koledzy mówią mi że jak nie mam zakwasów to trening jest zmarnowany , czy to prawda?
Szacuny
497
Napisanych postów
18907
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
65886
Jak na miesiąc nie powinieneś trenować zbyt intensywnie. To ze trening zmarnowany jak nie ma zakwasów to nie prawda. Rób ćwiczenia mniejszymi ciężarami ale poprawnie technicznie i skupiaj się na pracy ćwiczonych mięśni.
Szacuny
10
Napisanych postów
463
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
11903
Brak zakwasów = Dobrze dobrany trening + dobra dieta + dobra regeneracja.
Zakwasy właśnie nie świadczą o złym treningu tylko o zbyt intensywnym. Na drugi dzień mogą cie boleć mięśnie ale nie powinieneś mieć zakwasów
Szacuny
0
Napisanych postów
253
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
13893
Koledzy na górze chyba się pogubili, bo na inne pytanie odpowiadali :P (nie wszyscy)
Zakwasy wcale nie świadczą o dobrym treningu.
Jeśli takowych nie masz, to nie ma co się martwić. Przecież trenowane mięśnie z czasem się przyzwyczajają do wysiłku. Sam piszesz, że starasz się trenować intensywnie ... Więc co za problem ? Jeśli trenujesz intensywnie, a zakwasów nie masz, to powinien być to powód do radości :)
Pozdrawiam
Ciągły trening w drodze do chwały, świat jest zbyt duży, żeby być małym.
Szacuny
20
Napisanych postów
505
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
34972
Brak zakwasów = Dobrze dobrany trening + dobra dieta + dobra regeneracja.
pojde na silke pomacham na biceps 3 serie x 5 kg pozniej to samo z tricepsem wroce do domu zjem pierogi i pojde spac tzn ze byl dobry trening regeneracja i dieta?
moim zdaniem na poczatku treningow nie ma takiej sily zeby nie bylo zakwasow, zaczynasz poruszac miesnie ktore nigdy nie mialy bodzca, musza byc mikrourazy zeby nie wiem jaka byla super regenaracja czy dieta
Zmieniony przez - in_koguto w dniu 2011-02-21 18:12:46
Zmieniony przez - in_koguto w dniu 2011-02-21 18:13:39
Szacuny
537
Napisanych postów
15855
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
256574
brak DOMS - brak trafienia w docelowa grupe.
Jesli jestes zaawansowany i nie masz DOMS to nie jest raczej powod do chwaly, a oznaka zblizajacej sie byc moze stagnacji.
Nie oszukujmy sie wiadomo jak wygladaja treningi co poniektorych.