Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
hmmmm istnieje taka fama ze browarek maly nie zaszkodzi a pomoze na zakwasy. Co wy o tym sadzicie? Moze znacie jakies sposoby dobre na zakwasy zeby byc co drugi dzien gotowym do treningow? Slyszaem rowniez ze rozciaganie sie po treningu pomaga zmiejszyc zakwasy w miesniach a co z jedzonkiem jest cos odtruwajacego?
Szacuny
17
Napisanych postów
995
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
17318
Jeżeli chodzi o browar na zakwasy to odradzam Ci to bo już nie raz próbowałem i jakieś 2 godziny po treningu poszedłem z kumplem na browar (jeden) i na drugi dzień miałem takie za***iste zakwasy że się ruszyć nie mogłem Nie wiem jak na Ciebie to podziała ale na mnie działa destruktywnie. A co do rozciągania to ja posłuchałem rady Mawashiego i po każdym ćwiczeniu rozciągam ćwiczony mięsień i zakwasy są dużo mniejsze Ale zakwasy dla mnie są super bo wiem że dałem w dupe moim mięśniom Pozdro!!!
Szacuny
7
Napisanych postów
414
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
9428
najlepsze na zakwasy sa rozgrzewka, porzadny treing i wspomniane rozciaganie , pozatym jak napisal Masterice jak budzisz sie na drugi dzionek i czujesz zakwaszone miesko, to przynajmniej wiesz , ze sie nie opierdlales
Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Zgadzam sie. Jak sie budze z zakwasem to nie musze sie zastanawiac czy trening byl dobry .Wystarczy sie rozprostowac:) ale staram sie by nie miec zakwasow za dlugo zeby co drugi dzien cwiczyc te same miesnie.
Dzieki. Pozdro.
Szacuny
6
Napisanych postów
329
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
5428
Znajoma biochemiczka mówiła, że piwo rozpuszcza/neutralizuje* kwas mlekowy. Ja czasami chodziłem sobie na piwko (jedno/dwa) po siłowni i zakwasy nie były zbytnio męczące. ;)