BROWNIE BANANOWE
Składniki na blachę 25x40cm
* 8 dużych jaj
* 8 dojrzałych bananów (u mnie wyszło 877g)
* 130g kakao
* 150g wiórków kokosowych (lub mleko kokosowe)
* woda
* 100g wiśni (opcjonalnie)
* olej kokosowy do natłuszczenie blachy
Sposób przygotowania:
1. Jaja blendujemy z bananami.
2. Wiórki kokosowe mielimy na masło - ja zmieliłam w elektrycznym młynku do kawy. Dolewamy wodę w takiej ilości żeby konsystencją przypominało gęstą śmietanę.
3. Wiórki i kakao dodajemy do masy i blendujemy. Ciasto powinno mieć konsystencje gęstej śmietany. Jeżeli będzie zbyt gęste to dodajemy wody.
4. Ciasto wylewamy na blachę, układamy wiśnie delikatnie wciskając i pieczemy ok. 40 minut (do suchego patyczka) w 180stopniach.

Wartości odżywcze całego ciasta z wiśniami
Kcal: 2 770,08
Białko: 97,6g
Tłuszcz: 153,6g
Węglowodany: 234,4g
Smacznego
