ten30witam Was;)
Mam pytanie czy w moim wieku warto brać odżywki na przyrost mięśni /44 lat/. Chodzę od pięciu miesięcy na siłownie mam swój plan ćwiczeń ale macham i nic nie widać.
Pozdrawiam
Zmieniony przez - ten30 w dniu 2016-03-18 23:27:47
Kolego, ten wiek to jeszcze nie tragedia :) Da się rosnąć, ale trzeba jasno powiedzieć, że bez soków jest o wiele trudniej dlatego takie elementy jak:
- dieta,
- trening,
- odpoczynek,
- suplementy (OLIMP MULTIPLE SPORT polecam)
muszą być zgrane.
Ja na ten przykład używam (przed, w trakcie i po treningu oraz z rana) BCAA, a także odżywki białkowej jako uzupełnienie posiłków (czasem dodaję do płatków owsianych na śniadanie, zawsze po treningu), do tego zażywam te witaminy, od czasu do czasu z uwagi na wiek biorę też DAA z Megabola w połączeniu z Biosterolem, do tego Kreatyna (okołotreningowo), Beta Alanina, czasem przed treningiem kawka. To DAA okresowo przeplatam z prekursorem testosteronu i prohormonem - DHEA, które w moim przypadku działa. Tyłka nie urywa ale coś tam po 40-stce daje. W zawodach nie startuję, ćwiczę dla siebie więc DHEA (substancja zakazana w sporcie) czasem biorę wraz z żeń szeniem i 3mg Melatoniny na noc. Działa. DHEA można kupić w aptece bez recepty. Dostępne jest w Biosterolu, czy choćby preparacie DHEA-Eljot. Proponuję poczytac książkę "Legalne Anaboliki" Sławomira Ambroziaka.
Rada kolegi o konsultacje z trenerem personalnym od kulturystyki to dobra rada.
1