Witam, mam 16 lat. Na początku lutego ważyłem 81 kg przy 175 cm co skłoniło mnie do zapisania się na siłownie. Po 2 miesiącach ćwiczyłem z planem treningowym. Pod koniec czerwca zakończył się mój epizod na siłowni (1 września wracam) z powodu zamknięcia jej na okres wakacyjny, moje wymiary wynosiły wtedy:
Łydka - 40 cm
Udo - 57 cm
Talia - 78 cm
Biodra - 82 cm
Klatka - 104 cm
Biceps - 37 cm
Na początku lipca trenowałem brzuch (brzuszki, skosy itd.) aby "przynajmniej coś ćwiczyć".
Jednak trwało to max 2 tygodnie.
Na początku sierpnia postanowiłem ponownie "się zmierzyć".
O ile nogi w ogóle nie zmieniły wymiarów o tyle reszta wyglądała tak:
Talia - 79 cm
Biodra - 86 cm
Klatka - 98 cm
Biceps - 35,5 cm
No i waga 78 kg mnie nie zadowoliła, ponieważ wcześniej (pod koniec czerwca) ważyłem 73-74 kg. Automatycznie wziąłem się za siebie, zacząłem ponownie ćwiczyć brzuch i biegać 7 dni w tygodnu po 7 km. Waże aktualnie około 72 kg. Wymiary:
Talia - 77
Biodra - 80-81
Klatka - 97
Biceps - 35
Moge teraz przejść do sedna, jak wcześniej wspomniałem 1 września wracam na siłownie i chciałbym w przeciągu max 8-10 miesięcy mieć kaloryfer oraz sylwetke "v". Jakie suplementy polecacie? Co powinienem jeść? Prosiłbym też o rozpisanie podstaw planu treningowego. (Ćwiczyć mogę 6 razy w tygodniu około 2h) Pozdrawiam :)
Łydka - 40 cm
Udo - 57 cm
Talia - 78 cm
Biodra - 82 cm
Klatka - 104 cm
Biceps - 37 cm
Na początku lipca trenowałem brzuch (brzuszki, skosy itd.) aby "przynajmniej coś ćwiczyć".
Jednak trwało to max 2 tygodnie.
Na początku sierpnia postanowiłem ponownie "się zmierzyć".
O ile nogi w ogóle nie zmieniły wymiarów o tyle reszta wyglądała tak:
Talia - 79 cm
Biodra - 86 cm
Klatka - 98 cm
Biceps - 35,5 cm
No i waga 78 kg mnie nie zadowoliła, ponieważ wcześniej (pod koniec czerwca) ważyłem 73-74 kg. Automatycznie wziąłem się za siebie, zacząłem ponownie ćwiczyć brzuch i biegać 7 dni w tygodnu po 7 km. Waże aktualnie około 72 kg. Wymiary:
Talia - 77
Biodra - 80-81
Klatka - 97
Biceps - 35
Moge teraz przejść do sedna, jak wcześniej wspomniałem 1 września wracam na siłownie i chciałbym w przeciągu max 8-10 miesięcy mieć kaloryfer oraz sylwetke "v". Jakie suplementy polecacie? Co powinienem jeść? Prosiłbym też o rozpisanie podstaw planu treningowego. (Ćwiczyć mogę 6 razy w tygodniu około 2h) Pozdrawiam :)
1