Budyń wyszedł mi przed chwilą na całkowitym spontanie. Rano chciałem usmażyć placki twarogowe, a wyszła mi jajecznica
Więc postanowiłem przed chwilą drugi raz i wyszedł mi...budyń
Dla mnie pyszny. Myślę, że fajna opcja na kaloryczne śniadanie, lub kolację. Albo w środku dnia, jak ja teraz
Składniki:
150g twarogu tłustego
2 żółtka
100g kefiru Krasnystaw
100g śmietanki 30%
Łyżka płatków owsianych zmielonych lub mąki
Szczypta cynamonu
2 łyżeczki cukru (ja użyłem trzcinowy)
Jabłko (u mnie +- 100g)
Czekolada gorzka do posypki
W blenderze mixujemy ze sobą wszystkie składniki, prócz jabłek i czekolady. Jabłka kroimy wg uznania. Naszą masę wylewamy na patelnię, wrzucamy pokrojone jabłka i mieszamy, aż uzyskamy satysfakcjonującą nas konsystencję. Przerzucamy na talerz, posypujemy gorzką czekoladą startą. Myślę, że może być wiele wariacji tego "dania". Zamiast jabłek inne owoce, może nawet orzechy czy inne bakalie. Będę testować różne wersje, do czego i Was zachęcam, smacznego.
Kaloryczność:
881 kcal
B 41
T 62
WW 40

Składniki:
150g twarogu tłustego
2 żółtka
100g kefiru Krasnystaw
100g śmietanki 30%
Łyżka płatków owsianych zmielonych lub mąki
Szczypta cynamonu
2 łyżeczki cukru (ja użyłem trzcinowy)
Jabłko (u mnie +- 100g)
Czekolada gorzka do posypki
W blenderze mixujemy ze sobą wszystkie składniki, prócz jabłek i czekolady. Jabłka kroimy wg uznania. Naszą masę wylewamy na patelnię, wrzucamy pokrojone jabłka i mieszamy, aż uzyskamy satysfakcjonującą nas konsystencję. Przerzucamy na talerz, posypujemy gorzką czekoladą startą. Myślę, że może być wiele wariacji tego "dania". Zamiast jabłek inne owoce, może nawet orzechy czy inne bakalie. Będę testować różne wersje, do czego i Was zachęcam, smacznego.
Kaloryczność:
881 kcal
B 41
T 62
WW 40