Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Bulk na redukcji?

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 870

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11182 Napisanych postów 51930 Wiek 31 lat Na forum 25 lat Przeczytanych tematów 57816
Witam,

Proszę o informację co sądzicie o uzupełnieniu diety odżywką typu bulk? Na porcje 70g 32W/32B/2,4T razem 274kcal i tylko1,2g cukru Jestem na redukcji, mam jeść ok. 2500kcal natomiast czasami nie jestem w stanie tego przejeść i kończę na ok 2200kcal.

Pozdrawiam.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
FighterX Moderator
Ekspert
Szacuny 23299 Napisanych postów 25280 Wiek 36 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 1020603
Cześć!

Jak najbardziej możesz uzupełniać kalorie w trakcie diety redukcyjnej z suplementów. Korzystanie z takich produktów ma pomagać. Jednak zamiast bulka pomyślałbym o wykorzystaniu odżywki białkowej - https://sklep.sfd.pl/ALLNUTRITION_Whey_Protein-opis33284.html
i robieniu z niej shake'ów z różnymi dodatkami. Taka strategia pozwoli Ci na dostarczenie większej ilości mikroskładników (witamin i minerałów).

Prosty przepis:
- 30g odżywki białkowej
- dowolne owoce np: banan, borówki, jabłka (co Ci tam pasuje)
- mleko 3.2%
- szczypta cynamonu
- możesz dodać szpinak, doda to mikroelementów.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1109 Napisanych postów 1582 Wiek 36 lat Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 7060
skoro masz problemy z dostarczeniem tak malej ilosci kalorii no to nie ma innego wyjscia, jak wlasnie odzywka tego typu. jednak pamietaj, ze spokojnie mozesz sobie zrobic takie cos samemu w domu i na pewno bedzie zdrowiej, np. wpc zblendowac z bananem i maslem migdalowym.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3637 Napisanych postów 31015 Wiek 34 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 294271
Jeszcze na masie bym zrozumiał, ale na redukcji ? W teorii można, ale po prostu jeśli nie masz ochoty jeść i masz efekty. To znaczy, że duży indeks sytości diety, ew. problemy trawienne
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11182 Napisanych postów 51930 Wiek 31 lat Na forum 25 lat Przeczytanych tematów 57816
Po okresie 2 tygodni nie mam praktycznie żadnych rezultatów, niby 1,5kg ale zakładam że to woda bo obwody bez zmian. Zapotrzebowanie wychodzi mi 2500kcal, jem ok.2200 kcal więc zakładam, że brak efektów jest przez niedojadanie.

Zmieniony przez - Mierzwa Grzebaczek w dniu 2021-04-05 17:49:59
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 9152 Napisanych postów 83455 Wiek 49 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 705605
Widocznie kiepsko ułożyłeś dietę jak na redukcji musisz popijać bulka.

Zmieniony przez - flex1976 w dniu 2021-04-05 18:12:28

TRENINGI KATOWICE

KONTAKT-KONSULTACJE
https://www.instagram.com/bestbodysebastianszmit/ 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Widocznie nie przeczytałeś mojego pierwszego posta.

Zmieniony przez - Mierzwa Grzebaczek w dniu 2021-04-05 18:18:32
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 9152 Napisanych postów 83455 Wiek 49 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 705605
Przeczytałem ale tam nic konkretnego nie napisałeś .
Wstaw swój jadłospis tutaj .

TRENINGI KATOWICE

KONTAKT-KONSULTACJE

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Napisałem bardzo konkretnie że nie mogę tego przejeść, stąd pomysł na bulka. Dieta jest oparta o produkty jak najmniej przetworzone takie jak ryż, ziemniaki, kasze, mięso drobiowe, wołowe, warzywa itd.. To czy ktoś jest w stanie przejeść czy nie pewną ilość kalorii jest sprawą indywidualną. Co do porad w układaniu diety to bardzo dziękuję ale nie mam zamiaru jej wklejać "waszym" sposobem bo cokolwiek by tam nie było to i tak dowiem się że jest źle, że mam użyć opcji szukaj, że źle wyliczyłem makro a finalnie wyjdzie że jedyne co mogę jeść to ryż z kurczakiem 6 razy dziennie. Już kiedyś mocno się zaangażowałem w redukcję "forumowym" sposobem. Wklejałem dietę, ćwiczenia a po miesięcznej redukcji jak nie było żadnych rezultatów to nikt nie raczył opisać i zasugerować kolejnych kroków. Większość forumowiczów lubi zj***ć kogoś że zła dieta, złe ćwiczenia, złe wyliczenie kcal ale jak się pojawia ktoś rzetelnie wypełniający ich zalecenia i odbija się od ściany to dziwnie przestają pisać.
Bardzo dziękuję za odpowiedź w sprawie bulka, myślę że temat można zamknąć.

Zmieniony przez - Mierzwa Grzebaczek w dniu 2021-04-05 18:52:17

Zmieniony przez - Mierzwa Grzebaczek w dniu 2021-04-05 18:53:53

Zmieniony przez - Mierzwa Grzebaczek w dniu 2021-04-05 18:55:09
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17763 Napisanych postów 132940 Wiek 40 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1464506
musisz wiedzieć z czego brakuje Ci kalorii, czy to węgle białko czy tłuszcz, jak brakuje Ci tłuszczy to słabo uzupełniać je bulkiem, raz na jakiś czas ok, ale codziennie bym nie usupełniał braków tłuszczy bulkiem

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Przede wszystkim brakuje mi węgli i białka, bulkiem chce się wspomagać na etapie adaptacji do diety i sukcesywnie zmniejszać udział bulka a zwiększać normalnego jedzenia.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Mogę zrozumieć braki białka ale węgli ??? Zjedz jabłko , będzie smacznie i korzystnie dla zdrowia

TRENINGI KATOWICE

KONTAKT-KONSULTACJE

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Redukcja - analiza diety

Następny temat

Brak efektów - co zrobić?

Alldeynn
Polecane artykuły