Czy buty goretex maja prawo przemoknac, a jesli tak to czy odzyskaja po wysuszeniu czesc swoich wlasciwosci?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Masz rację, bez impregnacji ani rusz. Po 1-2 godz. chodzenia w mokrej trawie każdy Gortex przepuści. Jedynie guma nie przemaka, ale noga się poci więc i tak będzie mokro 

...
Napisał(a)
jasne ze maja prawo, u mnie podczas dlugich marszow w zime czasami gdzies tam przemoknie najczesciej to przy zgieciach
...
Napisał(a)
No wlasnie mi przemokly na czubku a niedawno kupilem i tak sie zastanawialem
ps. Spadowiec SOG
ps. Spadowiec SOG
...
Napisał(a)
one nie stracily wlasciwosci, tylko tak maja ze przemakaja na szwach itp. zaimpregnujesz i beda lepsze niz nowe
dobry impregnat to ok 20 zl

...
Napisał(a)
Wogóle zastosowanie Goretexu w butach budzi wiele kontrowersji to ze przemakaja jest na porzątku dziennym . Jak ci przemokna to musisz je koniecznie odrazu wysuszyć bo jak je zakisisz to Capa juz nigdy z nich nie wygonisz
Przedewszystkim impregnacja stosowna do pokrycia i nie wierz w goretex . Jedyne buty nieprzmakalne to gumiaki i plastiki ale i tak masz mokro w butach ponieważ zapacaja sie od srodka 

...
Napisał(a)
buty z gore tex , niemaja prawa przemoc. Moje buty troche namakają, ale po zaimpregnowaniu sa jak nowe. wiec jezeli jesteś pewny ze przemakaja to warto isc do sklepy i zapytac sie czy to jest normalne, bo wg mnie to niezabardzo. nie po to płaci sie gruba kase za buty ktore maja przemakać.
...
Napisał(a)
bylismy w tamtym roku ma 3dniowym marszu w lesie (byla zima) wszyscy mielismy buty z gore, po pewnym czasie kazdemu gdzies przemokly, impregnat duzo pomogl ale nie ma cudow wkoncu i tak i tak przemokna
...
Napisał(a)
to wszystko zależy czy Twoje buty sa z jednego kawałku materiału , czy sa przeszywane w wielku mijescach. Moje sa z jednego kawałku i nawet po 9 hardcorowych daniach marszu w beskiadach i bieszczadch nieprzemokły. Oczywiscie stosowaneł impregnat, bo bez tego było by cieżko.
pozdro
pozdro
...
Napisał(a)
ja ostatnio kupilam sobie buty z gore, no i przemiekly na deszczu (oczywiscie reklamacja jest juz zlozona).
antykrzych jakiej firmy masz buty?
antykrzych jakiej firmy masz buty?
"Panować nad sobą - to najwyższa władza" Seneka Młodszy
Kto nie próbuje, ten nie zwycięża
...
Napisał(a)
Jak buty mają odpowiednią membranę to nie przemokną
Ja w swoich maszerowałem w rzece i po śniegach spitzbergenu
Nigdy mi nie przemokły..
pzdr.
Ja w swoich maszerowałem w rzece i po śniegach spitzbergenu

Nigdy mi nie przemokły..
pzdr.
Smerfujący Moderator
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!