Szacuny
12
Napisanych postów
567
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
10587
Witam. Zastanawiam się nad zakupem butów ciężarowych z podwyższoną piętą. Aktualnie ćwiczę w adidas nmd, przysiad wykonuje bardzo powolnie schodząc w dół i zostając tam na chwilę po czym powolne wstawanie. Mobilność powiedziałbym mam bardzo dobrą bo potrafię zejść bardzo nisko nie odczuwając żadnych dyskomfortów. Jednak kiedy biorę się za spacer farmera przy większych ciężarach muszę ściągać buty bo zapadam się w tą miękką piankową podeszwę.
Czy takie buty poprawiają performance oraz pozwalają ćwiczyć przyjemniej i są bezpieczne?
Dodam, że miałem kiedyś zerwane i rekonstruowane więzadło acl w kolanie ale nie odczuwam żadnych dyskomfortów, bóli związanych z tym kolanem podczas jak i po treningu.
Szacuny
4064
Napisanych postów
45443
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
348504
bartas930811
anubis84 u mnie ciężary to przeszło 200kg i naczytałem się, ze lepiej ściągać bo zwykle piankowe po prostu się zapadają a takie ciężarowe z wyższa pięta są nieodpowiednie. Przy podnoszeniu 100kg to i piankowe są dobre.
Właśnie do 100kg robiłem w tych butach power perfect dziś mc i było bardzo fajnie ale później dokładałem i ściągnąłem ale nie wiem czy potrzebnie? Chociaż z drugiej strony oglądając zawody trojbojowe tam prawie każdy na boso wśród profesjonalistów. Nawet Hall podnosząc 500kg nie miał butów? Przypadek?
Zdejmuj do martwego jesli zalezy Ci na wynikach. Ja w moment wskoczylem wtedy z 240 x 3 na 240 x 5.
„I would like to be the first man in the gym business to throw out my scale. If you don't like what you see in the mirror, what difference does it make what the scale says?„
Szacuny
12
Napisanych postów
567
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
10587
Powerlifty tez rozważam ale te mi się bardziej spodobały. Przeważnie na siłownie biorę buty, takie w których chodzię mniejwiecej ale postanowiłem, ze jeśli warto to zainwestuje w coś lepszego.
Szacuny
12
Napisanych postów
567
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
10587
Chodziło mi o to, ze biorę na silke takie w których chodzę a teraz chce kupić takie ciężarowe, które miałbym specjalnie na silke;) Nie chodziłbym w nich na codzień oczywiście.
Szacuny
12
Napisanych postów
567
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
10587
No to zle zrozumiałem. No ciekawi mnie to, w tych piankowych przy mniejszym ciężarze było ok ale przy większym zapadały się pianki aż i to przeszkadzało. Tez się zastanawiam czy będzie to optymalne biorąc pod uwagę podwyższona piętę.
Szacuny
4064
Napisanych postów
45443
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
348504
Powerlifty sam używam. Solidny but i wygląda ładnie. Moje niestety się rozpadają, więc będzie trzeba zakupić nowe, czekam tylko aż zaczne masę.
„I would like to be the first man in the gym business to throw out my scale. If you don't like what you see in the mirror, what difference does it make what the scale says?„