Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Buty do treningu kickboxingu

temat działu:

Sztuki Walki

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 11574

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 151 Wiek 34 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 7410
Mam dylemat przy wyborze butów do treningu kickboxingu (nie do zawodów) czasami ćwiczę w normalnych butach i chciałbym sobie kupić jakieś fajne, typowe do KC. Widzialem kiedyś trenera w butach chyba boxerskich, ale nie wiem jak sie w nich kopie ponieważ są "wysokie". Jakie buty radzili byście?

'Nie mam ciała: wytrzymałość czynię swym ciałem'

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 31 Wiek 39 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 3259
Sory za wykopaliska, ale mam sprawę nawiązującą do tematu, wieć nie widze sensu w zakładaniu nowego.

Treningi sekcji muay thai na którą uczęszczam odbywają się na parkiecie, po kilkunastu minutach treningu kilku takich świniaków jak ja, na parkiecie stoi kałuża potu. Trenujemy na boso, co w połączeniu z potem sprawia że ślizgamy się jak na lodowisku. Nie ma mowy o szybkim i mocnym wyprowadzaniu ciosu gdy za każdym razem nogi sie rozjeżdżają we wszystkie strony świata

Czy faktycznie jest jakieś obuwie które bedzie panaceum na ten problem? Może macie jakieś inne sprawdzone rozwiązania? Proszę, pomóżcie, bo mnie szlak trafia jak mi nogi uciekają. Kilka razy już leżałem po wysokim kopnięciu
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 30 Napisanych postów 2696 Wiek 34 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 31115
na bosaka sie nie da?

We gonna break

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 33 Napisanych postów 2517 Wiek 37 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 23490
Ewentualnie w stabilizatorach stawu skokowego

Good ol' chicken!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 10 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 255
trenuje się boso i w ochraniaczach, a w butach jak masz kontuzję stopy.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 151 Wiek 34 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 7410
no tak, ale na poczatku (skakanka, przysiady itp.) to w butach, a jak trenujemy na padach lub sparingi to wtedy zakladam te specjalne buty do kicka.

'Nie mam ciała: wytrzymałość czynię swym ciałem'

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
od początku trenowałem boso.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 30 Napisanych postów 2696 Wiek 34 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 31115
jedyny trening jaki w butach robilem to bieganie i to co robilem w parku jak nie mialem dostepu do sali

We gonna break

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 273 Wiek 35 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 10277
umnie sie trenuje w butach kb. (bez butów tez mozna)
najlepszy wybor to chyba trampki takie sportowe albo jakies halowki takiej gorszej firmy za 50-60zl lub chyba ze masz kase to sobie kup za ~150zl oryginalne ;p
ja cwiczylem dotej pory w halowkach za ~50-60zl ale od wrzesnia przezuce sie na trampki bo dobrze sie trzymaja podlogi a umnie jest dosc slisko ;p
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący

może i tak...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 51 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 410
Przeciez na ringu walczy sie boso, po co przywyczajac organizm do noszenia butow? Trzeba przezyc spalony naskorek itp
A po drugie na ringu rowniez moze byc slisko (powoduje to pot spadajacy na mate) trzeba sie przywyyczajac walczyc i trenowac w trudniejszych warunkach, takie jest moje zdanie

...ĆwiCzyĆ KaŻdY MożE, TroChĘ LePieJ LuB TroChĘ GorZeJ... :D

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 273 Wiek 35 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 10277
mi to roznicy nierobi
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

zapasy w moim wieku.

Następny temat

Ramon Dekkers Highlight

Wiosna na pelnej
Polecane artykuły