Szacuny
7
Napisanych postów
151
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
7410
Mam dylemat przy wyborze butów do treningu kickboxingu (nie do zawodów) czasami ćwiczę w normalnych butach i chciałbym sobie kupić jakieś fajne, typowe do KC. Widzialem kiedyś trenera w butach chyba boxerskich, ale nie wiem jak sie w nich kopie ponieważ są "wysokie". Jakie buty radzili byście?
Szacuny
0
Napisanych postów
31
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
3259
Sory za wykopaliska, ale mam sprawę nawiązującą do tematu, wieć nie widze sensu w zakładaniu nowego.
Treningi sekcji muay thai na którą uczęszczam odbywają się na parkiecie, po kilkunastu minutach treningu kilku takich świniaków jak ja, na parkiecie stoi kałuża potu. Trenujemy na boso, co w połączeniu z potem sprawia że ślizgamy się jak na lodowisku. Nie ma mowy o szybkim i mocnym wyprowadzaniu ciosu gdy za każdym razem nogi sie rozjeżdżają we wszystkie strony świata
Czy faktycznie jest jakieś obuwie które bedzie panaceum na ten problem? Może macie jakieś inne sprawdzone rozwiązania? Proszę, pomóżcie, bo mnie szlak trafia jak mi nogi uciekają. Kilka razy już leżałem po wysokim kopnięciu
Szacuny
3
Napisanych postów
273
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
10277
umnie sie trenuje w butach kb. (bez butów tez mozna)
najlepszy wybor to chyba trampki takie sportowe albo jakies halowki takiej gorszej firmy za 50-60zl lub chyba ze masz kase to sobie kup za ~150zl oryginalne ;p
ja cwiczylem dotej pory w halowkach za ~50-60zl ale od wrzesnia przezuce sie na trampki bo dobrze sie trzymaja podlogi a umnie jest dosc slisko ;p
Szacuny
3
Napisanych postów
51
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
410
Przeciez na ringu walczy sie boso, po co przywyczajac organizm do noszenia butow? Trzeba przezyc spalony naskorek itp A po drugie na ringu rowniez moze byc slisko (powoduje to pot spadajacy na mate) trzeba sie przywyyczajac walczyc i trenowac w trudniejszych warunkach, takie jest moje zdanie
...ĆwiCzyĆ KaŻdY MożE, TroChĘ LePieJ LuB TroChĘ GorZeJ... :D