Szacuny
0
Napisanych postów
53
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
4421
Witam,
Czy buty typowo pod bieganie - mocno dopasowane, lekkie, przewiewne, o mocnej amortyzacji,
Wierzch: materiał tekstylny
Wyściółka: materiał tekstylny
Podeszwa: materiał syntetyczny, Piankowa podeszwa wraz z gazową poduszką Air-Sole
nadają się na treningi siłowe? Nie będą mało stabilne, czy w jakiś inny sposób niekomfortowe przy takich cwiczeniach jak:
wyciskanie na nogi pod skosem (około 200kg), martwy ciąg (około 140kg)?
Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Buty do biegania nie nadają się na siłownię do dźwignia żelastwa. Boso też nie ćwicz na ogólnodostępnej siłowni bo możesz złapać grzybicę. Kup buty sportowe z płaską podeszwą do tzw. trenngu - jest tego mnóstwo.
Ja ćwiczę w
Zmieniony przez - SzeA w dniu 2017-12-13 18:56:40
Zmieniony przez - anubis84 w dniu 2017-12-13 19:38:48
Szacuny
117
Napisanych postów
994
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
21862
SzeA
Kup buty sportowe z płaską podeszwą do tzw. trenngu - jest tego mnóstwo.
Zmieniony przez - SzeA w dniu 2017-12-13 18:56:40
Te Twoje to rzeczywiscie sportowe, ale do biegania chyba.
Plaska podeszwe to maja powerlifty na przyklad.
Generalnie to i szpilki mozesz nosic - na wlasne ryzyko.
Nie ma sensu ladowac kasy w jakies fikusne buty- zwykle trampki czy halowki wystarcza.
Szacuny
17763
Napisanych postów
132954
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1464565
Ja przeważnie jak wykańczałem jakieś buty to brałem je potem na siłownie,
miałem kiedyś nike, płaściutka powierzchni coś jak to
a teraz mam reebok crossfit nano 3
Buty do biegania się nie nadają, jest za mały styk stopy z powierzchnią, one są wyprofilowane do biegania. już lepsze są trampki nawet podróbki conversów
Zmieniony przez - anubis84 w dniu 2017-12-13 19:42:18
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
rion10
Jedno trzeba powiedzieć buty do biegania ze stablizacją i najczęściej miękką elastyczną podeszwą zupełnie nie nadają się do treningu na siłowni.
To mogę potwierdzić. Moje Asicsy do biegania były na siłowni bardzo niestabilne - raz nawet się wywróciłem robiąc wykroki. W obecnych UA to inny świat - w nich czuje się bardzo pewnie. Poza tym są tak leciutkie, że czuję się jakbym chodził bez butów.
Szacuny
4064
Napisanych postów
45443
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
348504
Każde buty się nadadzą, byle miały płaska i twarda powierzchnię. Ciężarowych bym nie kupował jeśli ćwiczysz krócej niż 3-4 lata.
„I would like to be the first man in the gym business to throw out my scale. If you don't like what you see in the mirror, what difference does it make what the scale says?„