Ludzi trenujących na siłowni można podzielić na dwie grupy. Pierwsza z nich to tacy, którzy z treningiem i rozbudową łydek nie mają żadnego problemu, niejednokrotnie mają mięśnie łydek naturalnie rozbudowane i nawet większej uwagi czy staranności do ich treningu nie przykładają.
Z prostego powodu, ich wygląd i rozmiar łydek najczęściej nie wymaga jakieś solidnej ingerencji bo ich masa mięśniowa jest odpowiednia i noga wygląda symetrycznie.
Natomiast druga grupa to osoby, które maja naturalnie mały obwód i masę mięśniową łydek (najczęściej w parze z małymi przedramionami) i muszą solidnie się nakombinować żeby łydki zmusić do wytężonej pracy, a jednocześnie do wzrostu.
Zatem jak podejść do treningu łydek?
1) Różne zakresy powtórzeń - należy stosować różne zakresy powtórzeń od bardzo niskich po bardzo wysokie. Łydki lubią różnorodność i warto je atakować w różnorodny sposób
2) Różnicuj ciężary - to poniekąd wynika z punktu pierwszego. Jak zakresy powtórzeń będą niskie to trzeba dołożyć ciężary na sztangę, gdy ciężary będą mniejsze lecimy w ilość powtórzeń.
3) Baw się tempem - to kolejna metoda, można pobawić się tempem fazy pozytywnej, negatywnej, można pobawić się pauzami na szczycie w pełnym spięciu mięśnie lub w pełnym rozciągnięciu.
4) Używaj różnych narzędzie - możesz pobawić się sztangą, hantlami, stosować wersje ćwiczeń siedząc lub stojąc. Stosować ćwiczenia kontrolowane powolne jak wspięcia, a także ćwiczenia dynamiczne jak wybicia w górę.
Zmieniony przez - rion10 w dniu 2020-04-15 19:07:49
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
Jeśli nie, to rozpisz swój trening łydek i wrzuć ich zdjęcia.
Jak Ci tak zależy, to trenuj je codziennie - wnosy z prostymi i ugiętymi kolanami + ćwiczenie na mięśnie piszczelowe.
Jeśli by to nie zadziałało, to chyba pozostają operacja plastyczna lub wstrzyknięcie syntholu/czegoś podobnego.
Zmieniony przez - xorton w dniu 5/3/2018 6:28:57 PM

tutaj wszystko wymaga podejscia holistycznego
Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja dla zaawansowanych kontakt
https://www.instagram.com/tomq.bb/
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
I ja Cię bardzo przepraszam, ale normalni ludzie (mniemam, że jestem normalna, bo norma jest szeroka) nie interesują się cudzymi łydkami. Zdarzało mi się być i na siłowni i na basenie i raczej nigdy nie zdarzyło mi się koncentrować uwagi na cudzych łydkach..
Popatrz w dziennikach ronnie220 - on walczył z łydkami
A.. No i last but not least - mięsnie rosną nie w czasie treningu, tylko w czasie wolnym.. Kiedy mają rosnąć, jak je non stop katujesz?
Zmieniony przez - deja vu w dniu 2018-05-04 19:42:04
Reaktywacja czy falstart? http://www.sfd.pl/[BLOG]deja_vu-t1099661-s119.html#post-18195840
"Jeszcze nie jest ze mną tak żle, żeby robaki zaczynały mlaskać na mój widok, kiedy jadę wózkiem po łące..." nie moje tylko Sebastiana Fitzka z "Pasażera 23", ale sobie pożyczyłam.
Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja dla zaawansowanych kontakt
https://www.instagram.com/tomq.bb/