Czy warto ją jeść? Jak tak to kiedy i w jakich ilościach, a jak nie to dlaczego? Pytam, bo ostatnio jak oglądałam telewizje to widziałam w programie "Jem i chudne" o dzieciach niejadkach i tam właśnie podawali taki przepis że najpierw zagotowujemy wode, potem tam dajemy posiekane daktyle, gotujemy i wsypujemy kaszke. Gotujemy mieszając i wszypujemy mielone orzechy. Jak już zgęstnieje troche to odstawiamy na chwile i kroimy banana. Potem podgotowujemy chwile razem z bananem i gotowe. Wegług ich proporci wyszło ok 600-700kcal. Więc co myślicie o kaszy mannie?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Podejrzewam, że nie ma zbyt dużo wartości odżywczych. Z tego co wiem jest z oczyszczonej mąki. Ale pewny nie jestem. Czytałem gdzieś, że zawiera jod, nie wiem na ile wiarygodne to źródło.
...
Napisał(a)
Lepsze od kaszy manny są płatki owsiane górskie (byle nie błyskawiczne) i kasza jaglana, gryczana, jęczmienna, kukurydziana.
...
Napisał(a)
Kaszka manna na pewno zdrowa jest dla tych, którzy mają gastryczne problemy. Jeśli robiona na krowim mleku odpada dla tych, którzy cierpią na laktozę. Na pewno jest lekkostrawna, z pszenicy, więc zdrowa, sycąca. Ja zajadam co weekend na śniadanie;)
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Poprzedni temat
pytanie o zawartość BTW płatków owsianych błyskawicznych
Następny temat