Szacuny
0
Napisanych postów
2
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
75
Nie przeczytałem całego tematu, za dużo tego, więc być może powtórzę się ;). Do walki z candidą polecam dietę opartą o produkty o niskim IG, jak najmniej przetworzone. Wszak candida cukrem się żywi. Do tego probiotyki w ilościach kilkudziesięciu miliardów CFU, najlepiej kilka szczepów. Jogurty i kefiry naturalne to dobre źródło probiotyków. Kolejna rzecz to coś do walki z candidą: olejek oregano, wyciąg z pestek grejfuta, kwas kaprylowy, czosnek. Poza tym olej kokosowy, oliwa z oliwek. Podczas kuracji trzeba pić dużo wody i wspomagać wątrobę. Candida produkuje sporo toksyn, w tym aldehyd octowy (znacie to? nie? powoduje kaca po suto zakrapianej imprezie ;)).
Czytajcie uważnie etykiety, bo cukier jest wszędzie.
Szacuny
0
Napisanych postów
2
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
8
Witam was wszystkich. Widzę że poruszono temat Candidy. Chcąc o niej rozmawiać trzeba dużo wiedzieć na jej temat i mieć bezpośredni z nią kontakt. A nie jedynie teoretyzować jak to niektórzy tutaj robią. Przetłumaczyłem kilka lat temu książkę amerykańskiej doktorki Daniels która używa dawnej receptury używanej przez niewolników. Skutecznie leczy nią kandydozę, podaje cały protokół leczenia, doświadczenia osób które się wyleczyły, oraz historię jak doszła do odkrycia tej substancji w leczeniu grzybic. Gdybyście byli zainteresowani tą lekturą, proszę o kontakt meilowy.
Zmieniony przez - domer w dniu 2016-12-20 11:16:45
Szacuny
2
Napisanych postów
66
Na forum
6 lat
Przeczytanych tematów
534
Inni mieszkańcy jelit to tzw. „pozytywne" bakterie: acidophilus, bulgaricus, bifudus i inne. Podobnie jak candida, odgrywają ważna rolę w trawieniu, ponadto, co jest mniej rozpowszechnione lub uznawane, kontrolują rozwój candidy albicans odżywiając się nim. Te pozytywne bakterie są zasiedlane w przewodzie pokarmowym z mlekiem matki. Sam fakt nie karmienia noworodka piersią może powodować niekorzystny stan braku równowagi miedzy pozytywnymi bakteriami a candida, co czasami ma poważne konsekwencje w przyszłości.
Czyli mam prawdopodobnie problem z candidą ,bo mnie matka karmila mlekiem tylko dwa miesiace , i co teraz ?