Q-bosh, jakie masz doświadczenia z capoeirą, ze aż chcesz doradzać, gdzie ćwiczyć najlepiej?
...
Napisał(a)
Najbardziej zależy mi na poprawie kondycji i sprawności fizycznej. Chciałbym trenować sztukę walki dzięki której nauczyłbym się efektownych kopnięć (także wysokich), ale która "pamiętałaby" o rękach (które są podobno najważniejsze). A jeżeli chodzi o skuteczność "na ulicy" to słyszałem, że praktycznie żadne style tradycyjne się nie sprawdzają (to nie jest moja opinia, tak tylko słyszałem), ale może to błędna informacja? W takim razie co powinienem według Was trenować?
...
Napisał(a)
jeśli chcesz być rozciągnięty i w ogóle to spoko idź. Ale jak chcesz walczyć to znajdź sobie coś lepszego.
...
Napisał(a)
Ale właśnie o to chodzi, że nie za bardzo wiem co mam zacząć trenować. :) I nie chodzi mi o kickboxing, bo nie wiem dlaczego, ale jakoś mnie nie ciągnie do tej sztuki walki. :)
...
Napisał(a)
taekwondo ITF
ps i WTF i wogóle taekwondo ale żeby trener pamiętał o rękach to mozesz na początku zapytaćskoro i łapkami chcesz machać
i ładnie kopać
Zmieniony przez - niwix w dniu 2005-02-25 13:59:37

ps i WTF i wogóle taekwondo ale żeby trener pamiętał o rękach to mozesz na początku zapytaćskoro i łapkami chcesz machać

Zmieniony przez - niwix w dniu 2005-02-25 13:59:37
...
Napisał(a)
zagorakisie: z Twojej wypowiedzi o wysokich kopnięciach wnioskuję, że bardziej Ci zalezy na efektowności niz na efektywności. Wysokie kopnięcia nie sa złe, ale sa w tyle jeżeli chodzi o efektywność za parterem, boksem czy low kickami.
Dobry fajter nie musi poruszać się jak skrzyzowanie baletnicy z akrobatą, ważne by umiał dowalić. Style uznawane za najbardziej efektowne: bjj, muay thai, boks, zapasy itp. na ogół nie sa wizualnie atrakcyjne dla postronnego, nie znającego sie na SW obserwatora - walki na turniejach MMA bardziej przypominają dyskotekowe łupaniny niz filmy kung-fu. Jeżeli chcesz nauczyć sie skutecznie walczyć to musisz liczyc sie z tym, że niewiele bedzie to przypominało Twoje o walce wyobrażenia
Dobry fajter nie musi poruszać się jak skrzyzowanie baletnicy z akrobatą, ważne by umiał dowalić. Style uznawane za najbardziej efektowne: bjj, muay thai, boks, zapasy itp. na ogół nie sa wizualnie atrakcyjne dla postronnego, nie znającego sie na SW obserwatora - walki na turniejach MMA bardziej przypominają dyskotekowe łupaniny niz filmy kung-fu. Jeżeli chcesz nauczyć sie skutecznie walczyć to musisz liczyc sie z tym, że niewiele bedzie to przypominało Twoje o walce wyobrażenia
...
Napisał(a)
Dobrze prawisz cynik75. Sog
SFD FIGHT CLUB
www.polskieserce.pl
www.pajacyk.pl
http://*******/lc22
...
Napisał(a)
Opanowanie wysokich kopnięc tak aby mozna je było uzyć w walce na ringu czy macie to zadanie na lata. Na ulicy, a wiec w norm,alnym ubraniu, bez wcześniejszego rozgrzania i rozciągnięcia mięśni sa one praktycznie nie do zrobienia. A lowkickami (tzn kopnięciami w udo) można w realu najwiekszego byka zwalic z nóg juz po kilku miesiącach treningu. Efekrowny rzadko = efektywny.
Słuchaj cynika, choc do jego listy styli moznaby dodać kilka pozycji. napisz skąd jesteś i jakie masz u siebie możliwości, to cos ci doradzimy.
Słuchaj cynika, choc do jego listy styli moznaby dodać kilka pozycji. napisz skąd jesteś i jakie masz u siebie możliwości, to cos ci doradzimy.
...
Napisał(a)
efektywnośc a efektowność to dwie różne rzeczy on chciał bardziej coś efektownego a jeżeli nei to MT BJJ KB Judo i takie tam 

...
Napisał(a)
Jestem z Poznania. Z tego co wiem to jest tutaj dość duży wybór szkół walki, natomiast nie wiem jak wygląda sprawa z poziomem nauczania. Wiem, że są szkoły (o ile się nie mylę): karate, taekwondo, capoeiry, boksu, kickboxingu, thai boxingu, bjj, shootfightingu, sambo, aikido.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Poprzedni temat
Czym się rózni BJJ i Judo ?
Następny temat