mam pytanie czy carbo jest dobre i jakie daje efekty, prossze o djakies dokladne wyjasnienei co to i jak to brac i jak ktos to juz brl to niech opisze efekty i dzialanie bo moze to strata kasy.???????????
...
Napisał(a)
Carbo, to nic innego jak węglowodany, których celem jest zarówno dodanie energii w czasie długotrwałego treningu oraz zwiększenie kaloryczności diety.
W pierwszym przypadku zaleca się stosowanie odżywek typu carbo sportowcom wykonującym treningi wytrzymałościowe, ale najczęściej rozciągnięte w czasie. Celem jest także przyspieszenie regeneracji i uzupełnienie energii straconej w trakcie wysiłku.
W drugim przypadku polecana jest ona osobom, które mają szczególne trudności w zwiększeniu swojej wagi, a węglowodany są przecież najłatwiejszą formą dostarczenia energii. Wystarczy sporządzić z nich napój, który może pomóc przekroczyć zapotrzebowanie, które jest niezbędne do budowania masy mięśniowej.
Aby mięśnie rosły, musisz trenować, dostarczać nadwyżki energetycznej (i tutaj jest właśnie okienko dla węglowodanów) i nie zapominać o budulcu jakim jest białko. Sporty sylwetkowe są dość specyficzne. Tutaj nie wystarczy trenować by wyglądać dobrze - Twoja dieta musi być dostosowana do Twojego celu. Dobrze zaplanowana suplementacja uwzględniająca białka i węglowodany może naprawić błędy dietetyczne i przyspieszyć realizację celu.
W pierwszym przypadku zaleca się stosowanie odżywek typu carbo sportowcom wykonującym treningi wytrzymałościowe, ale najczęściej rozciągnięte w czasie. Celem jest także przyspieszenie regeneracji i uzupełnienie energii straconej w trakcie wysiłku.
W drugim przypadku polecana jest ona osobom, które mają szczególne trudności w zwiększeniu swojej wagi, a węglowodany są przecież najłatwiejszą formą dostarczenia energii. Wystarczy sporządzić z nich napój, który może pomóc przekroczyć zapotrzebowanie, które jest niezbędne do budowania masy mięśniowej.
Aby mięśnie rosły, musisz trenować, dostarczać nadwyżki energetycznej (i tutaj jest właśnie okienko dla węglowodanów) i nie zapominać o budulcu jakim jest białko. Sporty sylwetkowe są dość specyficzne. Tutaj nie wystarczy trenować by wyglądać dobrze - Twoja dieta musi być dostosowana do Twojego celu. Dobrze zaplanowana suplementacja uwzględniająca białka i węglowodany może naprawić błędy dietetyczne i przyspieszyć realizację celu.
Pozdrawiam,
Inez Gorońska Mistrzyni Polski Bikini fitness
https://www.instagram.com/inezgoronska/?hl=pl
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Moim zdaniem jest dobre, bo nie mam zakwasow na drugi dzien po treningu, a pije odrazu po. Ale efektow Ci nie powiem dlatego ze pije to razem z mas xxl wiec nie wiem co jest zasluga carbo a co massa. pozdrawiam

...
Napisał(a)
ludzi wy chcecie kupywac carbo a niemacie zielonego pojecia coto jest
carbo to są weglowodany które mozesz spozyc po treningu(najlepiej jak i podczas treningu
carbo to są weglowodany które mozesz spozyc po treningu(najlepiej jak i podczas treningu
...
Napisał(a)
nie kazdy wie wszytsko od razu - po to jest forum
chemik-mafia.suple.hardcor.pl
...
Napisał(a)
"ludzi wy chcecie kupywac carbo a niemacie zielonego pojecia coto jest
carbo to są weglowodany które mozesz spozyc po treningu(najlepiej jak i podczas treningu"
lol
to moze nikt sie juz o nic nie bedzie pytal ...
A carbo mozesz kupic jak chcesz. Dobrze uzupełnia braki po treningu. Nie bedziesz czul takiego zmeczenia, dostarczy ci energi ktora utraciles i uzupelni niedobor cukru we krwi - glikogen.
Carbo dobrze wspoldziala z kreatyną.
Jak masz kase to kupuj ale mozna zainwestowac w co innego choc dla zaawansowanych jest to dobra pomoc po treningu.
carbo to są weglowodany które mozesz spozyc po treningu(najlepiej jak i podczas treningu"

to moze nikt sie juz o nic nie bedzie pytal ...

A carbo mozesz kupic jak chcesz. Dobrze uzupełnia braki po treningu. Nie bedziesz czul takiego zmeczenia, dostarczy ci energi ktora utraciles i uzupelni niedobor cukru we krwi - glikogen.
Carbo dobrze wspoldziala z kreatyną.
Jak masz kase to kupuj ale mozna zainwestowac w co innego choc dla zaawansowanych jest to dobra pomoc po treningu.
...
Napisał(a)
Tak samo z carbo jak i w życiu, wybieraj produkty pewne a niesprawdzonych unikaj, tak samo też unikaj ludzi, którzy doradzają przekręcając fakty, od tych trzymaj się z daleka... pierwszy raz w życiu widzę kogoś, kto pisze o carbo z 17% glukozy- trzeba mieć wyobrażnie nie lada żeby coś takiego wogóle wymyślić...
...
Napisał(a)
meteror chodzi mi o cukry proste - indeks powzyej 70 - powiedz mi dlaczego carbo moze nie miec 17 % glukozy ? Moze miec w skaldzie 40 % i tego nie poczujesz - hodzi mi o konkretne dane - nie przekrecam faktów - te fakty nigdzie nie byly podane - Olimp sie wytlumaczyl ale nie do konca
Zmieniony przez - megon w dniu 2004-04-13 00:32:41
Zmieniony przez - megon w dniu 2004-04-13 00:32:41
...
Napisał(a)
Megon jest napisane czarno na białym, że "trec ma w swoim carbo 2% glukozy... a Olimp ma 17%... nie wiem może ty nie rozróżniasz węgl. prostych/w tym wypadku glukozy/ od innych, więc najpierw ustalmy, które to są cukry proste wg. ciebie i w ogóle/to nie powinno się różnić/ żeby nie było nieporozumień... a jeżeli powołujesz się teraz na ig to może tak trzeba było zrobić od razu... no ale ty tego nie zrobiłeś.. i czy możesz mi powiedzieć dlaczego?
...
Napisał(a)
Owszem na poczatku chodziło mi o glukoze - jednak Olimp to wyjaśnił. jednak dalej mnie zastanawia skład olimpowskiego carbo - dlatego zapytałem o wegle powyzej ig 70. Carbo olimpu jest bardzo slodkie a Treca nie - ldtego drąże ten temat - mam tendencje do łapania tłuszczu tak jak pisałem i wole opierać sie na suplach ktore mają mniej prostych egli.
...
Napisał(a)
Megon naprawdę ja nie mogę uwierzyć w to, że przy twoim doświadczeniu- tak przynajmniej mówisz i poza tym przypadkiem nie mam powodu by w to wątpić, w ustalaniu składu węgl. kierujesz się li tylko smakiem, on owszem może być pomocny ale wierz mi w tym raczej nie za bardzo się przydaje, jest tyle substancji o wiele słodszych od cukru i są cukry o wysokim ig, które wcale nie są słodkie, a i glukoza też aż taka słodka nie jest, więc skąd ten pomysł?
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!