Szacuny
0
Napisanych postów
42
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
2078
Witam. Czy znacie może jakieś formy cardio na worku bokserskim?
Chciałbym czasami zamiast rowerka stacjonarnego boksować po treningu siłowym. Wiem że rece mogą być nieco zmęczone, lecz lubię boksować i chciałbym to jakoś połączyć z siłownia.
Jak takie cardio mogło by wyglądać? Czy boksować przez 30 minut jak na rowerku ?
Czy może jakieś serie boksowania z mikro przerwami.
Byłbym wdzięczny za jakieś rady.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
12435
Napisanych postów
161881
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
1240210
Witaj! Ogolnie trening cardio to nic innego, jak wysilek ciagly ktory pozwala na utrzymanie pewnych zakresów tetna, ktore np. pozwalaja Ci swobodnie rozmawiac z druga osoba. Klasyczne cardio na worku bedzie wygladalo tak, ze po prostu boksujesz te 30 minut w takiej formie, aby wytrzymac faktycznie ten okreslony czas.
opcja z szybszymi akcjami, i np przerwami czy lzejszymi atakami na worek, to juz bedzie bardziej wysilek interwalowy, gdzie przeplatasz serie intensywne z lzejszymi podczas jednej sesji
Szacuny
0
Napisanych postów
42
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
2078
Postaram się znaleźć jakieś filmiki. Nie zabardzo wyobrażam sobie jak mógłbym robić interwały na worku. Ale myślę że cardio 30 minutowe będzie super odskocznią od nudnego już rowerka stacjonarnego
34741
Napisanych postów
25134
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
282562
martin1414
Postaram się znaleźć jakieś filmiki. Nie zabardzo wyobrażam sobie jak mógłbym robić interwały na worku. Ale myślę że cardio 30 minutowe będzie super odskocznią od nudnego już rowerka stacjonarnego
Interwał na worku robisz tak samo jak kazdy inny interwał ( sekwencja max-wolno). Cardio jak najbardziej będzie dobrą odskocznią od innej formy która ci się juz znudziła
6313
Napisanych postów
78010
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
766861
Możliwości treningu na worku bokserskim masz dość sporo i jeżeli, jak sam piszesz lubisz boksować, to rozumiem, że masz w tym kierunku jakieś umiejętności. Dziwi więc fakt, że nie wiesz jak używać worek bokserski.
Sugeruję poczytać lub popatrzeć na internecie w jaki sposób powinna wyglądać praca na nogach trenując na worku bokserskim. Jeżeli nie masz o tym pojęcia, to w chwilę się tego nie nauczysz.
Poza tym, możesz ewentualnie zrobić tabatę. Tutaj nie Trzeba szczególnej techniki poruszania i uderzeń.
14751
Napisanych postów
53558
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
402482
Tak czytając, to tylko nie zrób sobie krzywdy na tym worku. Ja wiem, że on nie oddaje, ale sam też możesz sobie zrobić krzywdę jeśli nie potrafisz boksować.