Szacuny
0
Napisanych postów
1
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
9
Cześć ; )
Mam 13 lat i marze żeby zostać zawodowym piłkarzem , żeby grać w np Lechu Poznań..
Jestem dobry kondycyjnie , jestem typem C.Ronaldo dobrze strzelam z wolnych , dobrze kiwam .. Gram na pozycji Napastnika lub Lewego Pomocnika .
Mieszkam na wsi dość blisko Bydgoszczy , Chojnic ..
Jak mam dalej postępować żeby być kimś wielkim w Piłkę ??
Szacuny
14
Napisanych postów
5382
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
29608
Niech Cie starzy wyślą do szkółki Ajaxu to może zostaniesz dobrym piłkarzem. W Polsce szkolenie jest niestety 100 lat za Murzynami i to dosłownie bo takie WKS, Ghana, czy nawet Togo mają gwiazdy światowego formatu, a u nas tylko bramkarze potrafią w ostatnich latach coś osiągnąć.
1
"Form is temporary,
Class is permanent,
You can't buy class!
Arsenal!"
"I've always said that this kid is engaged to brilliance. How good will he be when he gets married to it" Ray Hudson
Szacuny
2
Napisanych postów
144
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
929
Idź do klubu, zapie****aj na treningach, ćwicz sam technikę, nie stawiaj włosów na żelu, bądź pokorny. Jak będziesz najlepszy u siebie na wiosce w klubie, wtedy idź od razu do lepszego klubu i walcz o miejsce w składzie.
Pozdrawiam
Szacuny
2
Napisanych postów
144
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
929
No wiadomo, podbijanie piłki tu jest pełno opcji:
-odbijanie o ścianę tak żeby nie spadła
-odbijanie głowa-udo-noga i z powrotem
-odbijanie słabszą nogą
-na zmianę lewa-prawa
-uda lewe-prawe
-sama głowa
-podbijanie wysoko i "gaszenie na klatę"
I najfajniejsze: podbijanie na zmianę na wysokość. ok. 3m, znaczy przynajmniej nad głowę - poziom trudności - wysoki ;]
Dużo prowadzenia piłki ze zmianą kierunków, z podniesioną głową(!)
Wykonywanie zwodów "na sucho" - czyli bez przeciwnika
Użyj wyobraźni ;)
I wychodź chłopie codziennie i kop z godzinę lub najlepiej dwie. To po prostu zabawa ;]
Polecam zapuszczenie muzyki na słuchawkach ;]