Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Chipsy w diecie!!!!

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 32886

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 33 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 338
Witam wszystkich zainteresowanych.
Mam pewien problem, mianowicie odżywiam się zdrowo (ryby, kurczak, orzechy, ryż....), jem regularnie, tylko mam pewien nałóg. Jestem uzależniony od chipsów jak niektórzy od papierosów ;p czy myślicie, że to bardzo wpłynie na moje oczekiwania (żeby nabrać masy)? Ćwiczę fbw 3 razy w tygodniu... i myślę nad zapisaniem się na jakąś sztukę walki..;) czekam na komentarze i opinie
1

do sth best

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6313 Napisanych postów 78036 Wiek 40 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 767015
Wiele osób zastanawia się, jak różnego rodzaju odstępstwa w diecie wpłyną na jego organizm i jak bardzo mogą sobie pozwolić. Niestety odpowiedzi na to pytanie nie znamy i ciężko tutaj w żaden sposób doradzić. Bez wątpienia warto, aby 80-90% diety stanowiły jak najlepszej jakości produkty. Unikać z kolei warto produktów przetworzonych jak: pizza, przetwory mięsne, słodzone napoje, przekąski, fast-food, czy produkty smażone w głębokim tłuszczu i panierce.

Zakładając jednak, że ogół Twojej diety jest dobry pod względem jakościowym i trzymasz się zaleceń, to odstąpienie od niej okazyjnie nie zaszkodzi w kształtowaniu sylwetki. Ważne, żeby zjedzone produkty wliczyć w bilans kalorii i makroskładników diety.

Niestety nie wiemy, jak wygląda Twoja dieta, więc ciężko jest stwierdzić, czy, ile i jak często możesz sobie pozwolić na odstępstwa. Warto, abyś wrzucił tutaj rozpiskę swojej diety i wtedy zobaczymy, jak to wygląda. Zacznij więc od wypełnienia ankiety działu: https://www.sfd.pl/ZRZUT_DIETY_JAK_ZROBIĆ_ANKIETA_i_REGULAMIN_DZIAŁU.-t922822.html. Z kolei dietę swoją wrzuć zgodnie z zaleceniami w regulaminie działu. Znajduje się on w tym samym linku, co ankieta.

W przypadku cheat meal, czyli oszukanych posiłków, poczytać możesz tutaj: https://potreningu.pl/articles/4289/cheat-day--czym-jest-i-jak-wplywa-na-organizm.

1

Moderator działu Odżywianie

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 80 Napisanych postów 4196 Wiek 45 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 53627
No na chipsach to masy na pewno niebierzesz. oczywiście masy tłuszczu.
1

Życie jest za krótkie aby brać ciągle te same suplementy :)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 57 Wiek 33 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 943
Chipsy to niezbyt dobra przekąska. Spróbuj je ograniczyć, wymienić na orzechy lub suszone owoce. Chipsy mają niezdrowy tłuszcz, w sumie na masie to jeszcze pół biedy, na redukcji może być gorzej.

Kurczak, ryż i kreatyna zrobią z ciebie skur#$%yna!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 431 Napisanych postów 56364 Wiek 38 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 184874
nabierzesz masy tłuszczowej
nie ma miejsca na chipsy w diecie kupe syfu... i po temacie

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
postaram się, ale nie ukrywam, że będzie ciężko a nawet bardzo, już mi się organizm przestawił na zdrowe żarcie ( no może oprócz owsianki, ciągle jem płatki kukurydziane też niestety przetworzone) ale najgorzej z tymi chipsami. fu*k

do sth best

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 431 Napisanych postów 56364 Wiek 38 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 184874
spróbuj owsiane z owocami suszonymi orzechami na pewno będą lepsze...

co do chipsów nawet na to g... patrzeć nie mogę nie wiem jak wy to jecie...

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
kiedyś sobie zrobiłem owsiankę 100g z rodzynkami 60g i orzechami 20g i mleka 200 ml, i sprobowałem 2-3 łyżki potem miałem odruch wymiotny cały dzień... moze dobrałem złe propocje bo mleko nawet mi nie zakrylo owsianki, a czesc byla sucha! a jak czytam ze ktos je to jeszcze z woda to podziwiam bo tego na pewno bym nie przelknal :)

do sth best

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 399 Napisanych postów 72270 Wiek 44 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 304533
Eee tam, trochę inwencji w kuchni i nawet z owsianki można smaczne danie wyczarować. Przecież nikt się nie katuje żarciem bez smaku, można jeść smacznie i zdrowo. Z owsa polecam placki, jest kilka wariacji i długo się nie nudzą.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
możesz kopsnąć jakiś link do takich placków?
1

do sth best

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 399 Napisanych postów 72270 Wiek 44 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 304533
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 25 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1734
Chipsów nie jem od ponad 8 miesięcy (chyba że na jakiś imprezach, ale raczej za dużo tego nie ma ;]). W moim przypadku zrobiłem "terapię szokową" - z dnia na dzień przestałem jeść śmieciowe jedzenie i jakoś wytrzymuje do dziś. Jeśli nie chcesz sobie za przeproszeniem spieprzyć zdrowia i wyglądu to odstaw takie produkty - mam pewne przykre doświadczenia...

Ja zjadam rano płatki owsiane + kilka rodzynek + jogurt naturalny i wchodzi bez problemu, nie zalewam wrzątkiem itp., nie mam żadnych żołądkowych problemów.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Dieta do oceny poprawki

Następny temat

Bez Śniadania?

Spalanie
Polecane artykuły