Część, trenuje karate od 2 lat i ostatnio zaczynam mieć częstsze bóle w kręgosłupie, Ktoś powiedział mi, że kręgosłupem zajmuje się chiropraktyk. Po przeszukaniu googla znalazłem kilka stron, a w moim województwie znalazłem jakiegoś kanadyjskiego doktora Kendall Chorostecki (nazwisko brzmi znajomo polsko), http://www.chiropraktyk.strefa.pl/, czy miał ktoś z nim do czynienia i wie ktoś jak faktycznie leczą chiropraktycy? Bo wcześniej się nie słyszałem za dużo o tej dziedzinie medycyny, może ktoś z was korzystał z usług jakiegoś chiropraktyka?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Duzo jest informacji o chirpraktyce w internecie, wiele ksiazek na ten temat.
Krotko mowiac, jesli masz pieniadze i czas zeby leczyc sie u chiropraktyka, to mozesz sie zdecydowac. Pamietaj, ze jak zaczniesz chodzic, to bedziesz musial kontynuowac leczenie odwiedzajac chiropraktyka przez nastepne miesiace czy nawet lata.
On moze nastawic Ci kregoslup i przyniesc ulge, ale nie jest to leczenie typu " dziekuje za usluge, czuje sie dobrze i zegnam"
Nie chodzi sie do niego wtedy kiedy nagle pojawi sie nam bol. Kregoslup u chiropraktyka sie "serwisuje", bo co da Ci nastawienie, jak pozniej przy intensywnym treningu karate, wszystko i tak ci sie poprzeskakuje na inne miejsce :)
Nie potrafie polecic Ci zadnego dobrego chiropraktyka w Polsce, ale jesli myslisz o tym powaznie, to przygotuj sie rowniez na to, ze jest to dosyc kosztowne. Nie ma sensu manipulowac w swoim ukladzie kostnym, jesli nie zamierzasz o to dbac regularnie.
Ja korzystalam i mi pomagalo tak dlugo, jak przychodzilam na wizyty. Niestety nie stac mnie, zeby serwisowac kregoslup za 90 euro tygodniowo
Dodam, ze odkad ponastawiano mi kregoslup, zaczelo sie "strzelanie kostkami" i dyskomfort. Takze zastanow sie dobrze.
Polecam najpierw udac sie do ortopedy i zdiagnozowac jaki w ogole masz problem. Moze da sie to wyleczyc innymi sposobami.
Krotko mowiac, jesli masz pieniadze i czas zeby leczyc sie u chiropraktyka, to mozesz sie zdecydowac. Pamietaj, ze jak zaczniesz chodzic, to bedziesz musial kontynuowac leczenie odwiedzajac chiropraktyka przez nastepne miesiace czy nawet lata.
On moze nastawic Ci kregoslup i przyniesc ulge, ale nie jest to leczenie typu " dziekuje za usluge, czuje sie dobrze i zegnam"

Nie potrafie polecic Ci zadnego dobrego chiropraktyka w Polsce, ale jesli myslisz o tym powaznie, to przygotuj sie rowniez na to, ze jest to dosyc kosztowne. Nie ma sensu manipulowac w swoim ukladzie kostnym, jesli nie zamierzasz o to dbac regularnie.
Ja korzystalam i mi pomagalo tak dlugo, jak przychodzilam na wizyty. Niestety nie stac mnie, zeby serwisowac kregoslup za 90 euro tygodniowo

Polecam najpierw udac sie do ortopedy i zdiagnozowac jaki w ogole masz problem. Moze da sie to wyleczyc innymi sposobami.
...
Napisał(a)
Cena zależy od kręgarza :D. Ja sam byłem na jednej wizycie i naprawdę polecam takie zabiegi lecz wiadomo trzy wizyty w tygodniu po 50zł to nie lada grosz dla nie których :D. Chociaż zaleca się chodzić raz na kwartał po tych wszystkich zabiegach ;p
...
Napisał(a)
Wow, to prawdziwy chiropraktyk, takich w Polsce ze świecą szukać.
Tu masz krytyczny tekst na temat chiropraktyki (tej prawdziwej): http://www.racjonalista.pl/kk.php/s,5448
Zauważ jednak, że mimo krytycyzmu autor nie neguje skuteczności tej profesji w leczeniu dolegliwości kręgosłupa.
Tu masz krytyczny tekst na temat chiropraktyki (tej prawdziwej): http://www.racjonalista.pl/kk.php/s,5448
Zauważ jednak, że mimo krytycyzmu autor nie neguje skuteczności tej profesji w leczeniu dolegliwości kręgosłupa.
...
Napisał(a)
poszukaj sobie lekarza medycyny specjalizujacym sie w medycynie manualnej.. a nie chodzcie do jakis kregarzy lub osob czesto podajacych sie za nich na ktorych nasz wykladowca mowi kuglarze :D
...
Napisał(a)
Kolego, dyplomowany chiropraktyk (DC) zdobywa wiedzę z zakresu medycyny manualnej w trakcie kilkuletnich studiów a nie jakiegoś krótkiego kursu stając się tzw. kręgarzem z dyplomem (czyli lekarzem po kursie medycyny manualnej).
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Poprzedni temat
Bol nad lewym pośladkiem przy podnoszeniu prostej nogi.
Następny temat