Chitinin zawierający 750 mg chitosanu w każdej tabletce, stosowano jako środek wspomagający w kuracjach odchudzających. W badaniach przeprowadzonych w Zakładzie Promocji Zdrowia i Leczenia Otyłości Śląskiej Akademii Medycznej w Katowicach w czasie trzymiesięcznej kompleksowej grupowej kuracji odchudzającej u otyłych kobiet, którym zalecano dietę 1000 kcal, stosowanie chitininu i zwiększoną aktywność fizyczną, stwierdzono ubytek wagi średnio o 9,7 kg. Po kuracji półrocznej przeciętnie o 16 kg.
90% leczonych utraciło ponad 10% masy ciała, którą miały na początku kuracji.
Wstępne badania przeprowadzone w Zakładzie Fizjologii Żywienia w Katedrze Dietetyki i Żywności Funkcjonalnej SGGW wykazały, że preparat CHITININ podawany kobietom w trakcie kuracji odchudzającej zwiększa stężenie hormonu wzrostu. Jego stężenie wpływa korzystnie na kondycję i witalność - mówiąc krótko na zachowanie młodości.
SHAPE NUMER 4 (25)
Czy ktoś używał Chitiniu i jakie są po tym efekty? Czy wystarczy jedno opakowanie - 48 tabletek? Pytam bo właśnie kupiłem od siostry za pół ceny. Ona nie może tego połknąć - mówi, że śmierdzi rybami, a ja na pewno zjem
Proszę o wskazówki odnośnie używania
Dzięki z góry i pozdrawiam
90% leczonych utraciło ponad 10% masy ciała, którą miały na początku kuracji.
Wstępne badania przeprowadzone w Zakładzie Fizjologii Żywienia w Katedrze Dietetyki i Żywności Funkcjonalnej SGGW wykazały, że preparat CHITININ podawany kobietom w trakcie kuracji odchudzającej zwiększa stężenie hormonu wzrostu. Jego stężenie wpływa korzystnie na kondycję i witalność - mówiąc krótko na zachowanie młodości.
SHAPE NUMER 4 (25)
Czy ktoś używał Chitiniu i jakie są po tym efekty? Czy wystarczy jedno opakowanie - 48 tabletek? Pytam bo właśnie kupiłem od siostry za pół ceny. Ona nie może tego połknąć - mówi, że śmierdzi rybami, a ja na pewno zjem

Dzięki z góry i pozdrawiam
1