Robiłem ostatnio zakupy w Lidlu i kupiłem chleb żytni, reklamowany jako na naturalnym zakwasie.
Skład:
Mąka żytnia, woda, cukier, sól, drożdże, olej rzepakowy
Chodzi o ten chleb:
http://kuchnialidla.pl/img/files/chleb-zytni-1366.jpg
http://www.bangla.pl/opinie/p42181/lidl-chleb-zytni-na-naturalnym-zakwasie
http://kuchnialidla.pl/product/kurczak-z-farszem-z-zytniego-chleba-i-rozmarynem
Szczerze mówiąc smakuje bardzo dobrze, ale nie wygląda mi na żytni. Może nie jestem specjalistą, ale mam wyobrażenie, że ten chleb przede wszystkim nie powinien być puszysty i powinien być dość ciężki. Dla mnie smakuje jak z mąki pszenicznej.
A jakie jest Wasze zdanie?
Skład:
Mąka żytnia, woda, cukier, sól, drożdże, olej rzepakowy
Chodzi o ten chleb:
http://kuchnialidla.pl/img/files/chleb-zytni-1366.jpg
http://www.bangla.pl/opinie/p42181/lidl-chleb-zytni-na-naturalnym-zakwasie
http://kuchnialidla.pl/product/kurczak-z-farszem-z-zytniego-chleba-i-rozmarynem
Szczerze mówiąc smakuje bardzo dobrze, ale nie wygląda mi na żytni. Może nie jestem specjalistą, ale mam wyobrażenie, że ten chleb przede wszystkim nie powinien być puszysty i powinien być dość ciężki. Dla mnie smakuje jak z mąki pszenicznej.
A jakie jest Wasze zdanie?