Witam, od jakiegoś czasu staram się odżywiać tak by sprzyjać rozwojowi masy mięśniowej. Z pieczywa stosowałem chleb żytni razowy, ale mam możliwość zamiany na chleb orkiszowy. Orkisz jest bardzo zdrowy, pytanie brzmi jednak, czy w tym przypadku będzie bardziej efektywny od razowego? Pytam, bo w żadnej diecie nie widziałem dotąd chleba orkiszowego.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Skład:
Mąka pszenna, mąka orkiszowa pełnoziarnista (28%), mąka orkiszowa (24%)... tak pisze w składzie. Dodam, że chleb mam z mieszanki do domowego wypieku. Taki chleb się robi z 330 ml wody, 10g drożdży świeżych i 500g mieszanki, przy czym 100g mieszanki zawiera:
Wartość energetyczna 1019kJ / 240 kcal
Białko 6g
Węgle 50,2g - w tym cukry 17,4
Tłuszcz 1,72g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,41g
Błonnik pokarmowy 6,5g
Sód 0,66g
Zmieniony przez - MaksymS w dniu 2013-11-25 23:08:13
Mąka pszenna, mąka orkiszowa pełnoziarnista (28%), mąka orkiszowa (24%)... tak pisze w składzie. Dodam, że chleb mam z mieszanki do domowego wypieku. Taki chleb się robi z 330 ml wody, 10g drożdży świeżych i 500g mieszanki, przy czym 100g mieszanki zawiera:
Wartość energetyczna 1019kJ / 240 kcal
Białko 6g
Węgle 50,2g - w tym cukry 17,4
Tłuszcz 1,72g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,41g
Błonnik pokarmowy 6,5g
Sód 0,66g
Zmieniony przez - MaksymS w dniu 2013-11-25 23:08:13
...
Napisał(a)
prawdziwy to kosztuje troche
, sam kiedyś miałem kupić ale orkiszowej mąki było też tylko ze 20%, najlepiej to kup mąke orkiszową i sam upiecz

...
Napisał(a)
Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja dla zaawansowanych kontakt
https://www.instagram.com/tomq.bb/
...
Napisał(a)
Mąkę orkiszową widziałem obok w sklepie, poczytam i najwyżej sam się pomęczę :) Czyli tego nie warto raczej robić w maszynce i wrócić do razowego ze sklepu?
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!