Szacuny
0
Napisanych postów
121
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
2241
Wygląda na to, że tak. Mój brat ostatnio usłyszał na studiach, że pieczywo razowe jest jeszcze gorsze, od normalnego. Może jest ktoś obeznany w temacie i się wypowie co nieco ?
Szacuny
13
Napisanych postów
484
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
10697
Kamil Wu
Wygląda na to, że tak. Mój brat ostatnio usłyszał na studiach, że pieczywo razowe jest jeszcze gorsze, od normalnego. Może jest ktoś obeznany w temacie i się wypowie co nieco ?
]
Jedynie jest może bardziej kaloryczne ale zdrowsze jest !
Szacuny
0
Napisanych postów
121
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
2241
Ja tam tylko powtarzam, co brat usłyszał od profesora. A studiuje technologię żywności i żywienie człowieka. Więc trochę wątpliwe, żeby gadał bzdury, nie wiem. Raz też słyszałem, że zdarzają się podróby chleba razowego, bo zwykły chleb barwią tylko, żeby wyglądał, jak razowy. To już by była przeginka... ale wszystko jest możliwe.
Szacuny
1
Napisanych postów
61
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
5127
Bo są podróby ale raczej nie w sensie fałszowania składu (przynajmniej tak mi się wydaje).
Chodzi właśnie o nieścisłości/manipulacje w opisie (nie kłamie ale sugeruje nieprawdę), barwienie (karmel), posypanie pełnym ziarnem po wierzchu i inne manewry które mają sugerować że chleb jest razowy, żytni, zdrowy, super, elo.
Trzeba patrzeć przede wszystkim po składzie.
Szacuny
0
Napisanych postów
45
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
1150
Dziękuję za pomoc. Dodam ,ze jak jej to czuje kwaśny smak : P
Pare razy kupiłem razowce to bez smaku i sie rozwalały ;(( A ten hmm , mokry taki i kwaśny : P