
Nie jest to oczywiście mój przepis... kumpel znalazł w sieci stronkę http://www.magdalirl.com.pl/ WARTO ją odwiedzić
UWAGA:
Przepis na CHLEB typu KR-IRL (kasza, ryż), może Pani/Pan omówić szczegółowo w trakcie rozmowy telefonicznej
z konsultantem __INSTYTUTU IRL KRAKÓW. (szczerze zachęcamy !!)
Chodzi oczywiście i wyłącznie o chleb, który powinien "jako jedyny chleb" być produktem zalecanym do spożycia przez człowieka, z uwagi na jego naturalne składniki.
Są to produkty zbożowe, takie jak: kasze (różne), ryż oraz warzywa strączkowe.
Chleb przygotowany w oparciu o takie składniki, również przyprawy, może być pieczony (w piekarniku 200-250oC na papierze do pieczenia) lub smażony (150-200oC na patelni z dodatkiem kilku kropli tłuszczu i wody).
Produkt taki zawiera około 10% białka, 2% tłuszczu roślinnego, około 70-80% naturalnych energetycznych węglowodanów (niskich) oraz witaminy, składniki mineralne, błonnik i wodę o zawartości zgodnej z użytymi składnikami.
Przygotowany chleb wzbogacamy i przyprawiamy solą kamienną lub morską, pieprzem (czarnym też kolorowym) oraz jednoskładnikowymi ziołami wg uznania.
Spożywanie CHLEBA typu KR-IRL gwarantuje nam trwale szczupłą sylwetkę, ogromnie dużo energii, 0% toksyn, wzorcowe odżywienie komórek nerwowych mózgu, sprawne i kreatywne funkcjonowanie narządów wewnętrznych organizmu.
Przypominamy jednocześnie, że chleb dostępny w handlu nie tylko zawiera ogrom trujących nasze organizmy toksyn (polepszacze smaku, konserwanty, sztuczne barwniki, spulchniacze), to składa się również z mało wartościowej mąki i sztucznie wyhodowanych drożdży, co czyni rzekome jego wartości odżywcze bardziej przekazem marketingowym niż identyfikuje produkt jako biologicznie korzystny dla organizmu, którym zdecydowanie nie jest !
Należy też dodać, iż chleb pszenno-żytni podnosi poziom cukru we krwi po jego spożyciu bardzo wysoko (jak biały cukier), a gloryfikowany chleb razowy z dodatkiem przyciemniającego go karmelu również podnosi wysoko poziom cukru we krwi po spożyciu, co uzasadnia i tłumaczy rozszerzanie się nie tylko plagi otyłości, ale również cukrzycy typu 2.
Wszystkie rodzaje mąki tj. pszenna, żytnia, orkiszowa i inne w procesie ich obróbki (przemiał ziarna) zmieniają strukturę, co skutkuje rozerwaniem wiązań międzycząsteczkowych w skrobi, powodując tym samym szybsze i w większej ilości uwolnienie się glukozy do krwi. Taki stan rzeczy powoduje, co oczywiste, podniesienie się poziomu cukru (we krwi) po spożyciu takiego pieczywa, do wartości porównywalnej z wartością cukru białego tj. sacharozy.
Przepis WZORCOWY wypieku CHLEBA typu KR-IRL (mini chlebki). Przykład 1.
Kaszę jaglaną 400g. oraz ryż biały lub brązowy, również 400g., gotujemy w jednym garnku (pojemność 4l.) przez ok. 15 minut.
Przyprawy to: sól kamienna nie oczyszczona, również pieprz, kminek, ew. ziała wg uznania.
Po zakończeniu gotowania całość pozostawiamy pod przykryciem na ok. 5-10 minut.
Ugotowane kasza i ryż (masa razem 800g.) wchłaniają wtedy całą użytą (2,5l.) do gotowania resztę wody, co następnie ułatwia formowanie i lepsze klejenie się tzw. "mini chlebków".
Dużą łyżką stołową nabieramy zmieszaną masę tj. kaszę z ryżem, i z takiej objętości FORMUJEMY chleb tzw. cienkie "mini chlebki" ew. ugniatamy palcami.
Kładziemy na papierze do pieczenia, którym uprzednio pokryliśmy powierzchnię blachy.
Pieczemy w piekarniku (temp. 250oC przez ok. 50-60 minut) tj. do momentu uzyskania tzw. "przyrumienienia".
UWAGA: wszelkie dodatki np. miód, rodzynki WYKLUCZONE !!. Takie dodatki sprzyjają OTYŁOŚCI oraz CUKRZYCY typu 2.
Szczegółowa identyfikacja CHLEBA typu KR-IRL (mini chlebki):
1. białko roślinne 10,5%
2. tłuszcz roślinny 2,9%
3. węglowodany 78,9%, tzw. NISKIE węglowodany, tj. GLUKOZA naturalna.
4. witaminy: z grupy B (B1, B2, B6, PP), E
5. składniki mineralne: fosfor, wapń, magnez, cynk, żelazo i mangan
6. błonnik 3,2%
7. woda ok. 5-7%
Poziom cukru po spożyciu takiego chleba przez ok. 4-5 godzin utrzymuje się we krwi w kategoriach zalecane i dozwolone, powodując tym samym TRWAŁE UCZUCIE PEŁNEJ SYTOŚCI !!.
Człowiek odczuwa również ogromną energię, którą wnoszą węglowodany dostarczone w dużej przecież ilości.
Witaminy i składniki mineralne, podobnie jak i wszystkie pozostałe składniki są w tym chlebie bezsprzecznie
w najlepszym gatunku.
Ryż przecież obniża poziom "złego-LDL" cholesterolu we krwi, o czym powszechnie wiadomo.
CHLEB typu KR-IRL (tzn. mini chlebki) po upieczeniu smakuje jak luksusowy produkt zbożowy upieczony bez skórki w tosterze. Można go przechowywać w chłodziarce przez ponad 15 dni.
Na śniadanie i kolację zaleca się spożywanie 2-3 kromek średniej wielkości (150-200 g), jako wariant odżywienia "minimum".
Spożycie CHLEBA typu KR-IRL GWARANTUJE powrót do sylwetki bez nadwagi i otyłości w okresie 3-8 m-cy oraz wzorcowe odżywienie komórek nerwowych mózgu tj. polepszenie kreatywności myślenia, również dużą energię eliminującą zmęczenie.
Wszelkie choroby związane z otyłością pominiemy, jeśli wyeliminujemy otyłość. Aby tego dokonać należy spożywać CHLEB typu KR-IRL, oraz żywność wg wartości liczbowych tzw. Indeks Żywieniowy, tj. IŻ produktu.
Jemy bez większych zahamowań, smacznie i dużo, a przede wszystkim energetycznie oraz bez uczucia głodu.
Zmęczenie jest nam wtedy obce, a kreatywność myślenia zaskakuje nas samych. Zdrowiejmy i szczuplejmy zatem !!
Takie odżywianie NIE JEST DROGIE, a wręcz WYJĄTKOWO TANIE !!
(koszt 1 szt. mini chlebka to 18-20 groszy czyli całodzienne wyżywienie 1 osoby nie przekracza 2,00 zł).
Zjadamy mniej droższych produktów, a to dlatego; iż Chleb typu KR-IRL syci niewyobrażalnie przez 4-5 godz. gwarantując przy tym odżywienie,
BIOLOGICZNIE WZORCOWE !!.
Ta wiedza to puenta zdrowego i energetycznego życia. Świadkami są: Chińczycy 1,2 mld ludzi, Hindusi 900 mln ludzi, oraz cały DALEKI WSCHÓD. ICH twórcza ENERGIA, POSTĘP jaki czynią, nie mają sobie równych na ŚWIECIE. Energię i odżywienie MÓZGU, mają przecież GŁÓWNIE z RYŻU i wszystkich KASZ. Są to oczywiście węglowodany, tzw. NISKIE węglowodany.
P. S. CHLEB typu KR-IRL pieczemy osobiście czyli toksyny = 0% (polepszacze, konserwanty, spulchniacze oraz inne trucizny, zwyczajnie co oczywiste, ich nie dodajemy).
Realizacja tego przepisu stanowi istotny prozdrowotny, przełom w żywieniu organizmu człowieka.
Dobre samopoczucie i NISKIE KOSZTY są nagrodą za tę wiedzę dla wszystkich pragnących zdrowo żyć.
3