Szacuny
2
Napisanych postów
280
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
11002
Witam.
Wiem że chleb nie bardzo się nadaje na diecie, ale czasami tylko to można zjeść. Jestem na diecie masowej. Czy można jeść chleb maczany w jajku i smażony na patelni bez tłuszczu, jako zamiennik drugiego śniadania? Bardzo szybko można coś takiego zrobić i jest bardziej wartościowe i mniej suche od zwykłej kanapki, w związku z czym nie trzeba smarować żadnymi sosami. Czy nadaje się to jako drugie śniadanie?
Zmieniony przez - magnum44 w dniu 2011-12-01 13:50:52
Szacuny
2
Napisanych postów
280
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
11002
Tylko razowe :P Białego chleba staram się nie dotykać.
Danie zobaczyłem u znajomych za granicą. Jak komuś zostaje nieświeży, twardy chleb to można sobie własnie pomoczyć w roztrzepanym jajku i od razu mięknie, wtedy na patelnie lub do piekarnika i całkiem smaczne i szybkie danie wychodzi i chleb się nie marnuje :)
Normanie wychodzi jakieś5 kromek z jednego jajka. Ja natomiast podwójnie mocze tak, żeby jedno jajko było na 1 lub 2 kromki. Wtedy bardziej wartościowe jest.
Tylko nie wiem czy nadaje się takie coś?
Szacuny
2
Napisanych postów
280
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
11002
No to się cieszę :)
Właśnie zjadłem przed chwilką kanapkę z dwóch takich kromek w jajku z pomidorkiem i przyprawami.
A jak się to ma na redukcji? Czy można sobie też pozwolić na taki zamiennik?
Zmieniony przez - magnum44 w dniu 2011-12-01 14:36:49
Szacuny
110
Napisanych postów
11936
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
90986
moża tylko jak to redukcja to węgle trzeba mniejsze dać, a najlepsze pory na wegle w redukcji to śniadanie i okołotreningowo, to jedynie takie cos do sniadania ale zdecydowanie wiecej jajek,
Ciągły terror w dążeniu do chwały, życie jest za krótkie, żeby być małym!