czy bpc157 mogłoby pomóc w tym schorzeniu?
...
Napisał(a)
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Siema
Mechanizm działania BPC-157 opiera się na jego zdolności do stymulowania angiogenezy, czyli tworzenia nowych naczyń krwionośnych, a także na jego działaniu przeciwzapalnym i ochronnym na komórki. W kontekście chondromalacji rzepki, BPC-157 może potencjalnie przyspieszać procesy regeneracyjne w tkance chrzęstnej oraz zmniejszać stan zapalny, co w efekcie mogłoby prowadzić do zmniejszenia bólu i poprawy funkcji kolana.
250 mcg 2 razy dziennie podskornie i dac sobie czas.... MInimum z 8 tygodni, opcjonalnie dodac TB500
Mechanizm działania BPC-157 opiera się na jego zdolności do stymulowania angiogenezy, czyli tworzenia nowych naczyń krwionośnych, a także na jego działaniu przeciwzapalnym i ochronnym na komórki. W kontekście chondromalacji rzepki, BPC-157 może potencjalnie przyspieszać procesy regeneracyjne w tkance chrzęstnej oraz zmniejszać stan zapalny, co w efekcie mogłoby prowadzić do zmniejszenia bólu i poprawy funkcji kolana.
250 mcg 2 razy dziennie podskornie i dac sobie czas.... MInimum z 8 tygodni, opcjonalnie dodac TB500
Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja dla zaawansowanych kontakt
https://www.instagram.com/tomq.bb/
...
Napisał(a)
TomQ-MAGSiema
Rozumiem, ze iniekcja najlepiej gdzies w okolice kolana/rzepki? Czy nie ma znaczenia?
...
Napisał(a)
grube porady widzę jak na forum sportowe. Iniekcja jeśli już to to pod usg żeby ją wcisnąć między rzepkę a k. udową. Nie zapomnij, że rehabilitacja/fizjoterapia tutaj może zrobić największą robotę. Poprawienie wzorców ruchowych, rozciągnięcie/rozluźnienie niektórych mięśni, żeby zmniejszyć kompresję na staw rzepkowo-udowy, trzeba się nodze przyjrzeć czy sie na przykład nie koślawi lub szpotawi . Wtedy dasz nodze szansę na regenerację i wtedy można myśleć, żeby się czymś wspomóc. Na pewno nie zaszkodzi kolagen, a z iniekcji bezpieczniejszy i tez niezły może być np kwas hialuronowy, który ortopeda pod kontrolą usg wbije lepiej niż jak sam sobie wbijesz bpc. No, ale to twoja noga
...
Napisał(a)
Ciężko jest niestety stwierdzić, czy i ja ile bpc 157 pomoże w sytuacji zmian chondromalacyjnych stawu kolanowego. Zbyt wiele zmiennych jest za to odpowiedzialnych. Bez wątpienia nie zatrzyma procesu zużycia chrząstki stawowej. Musisz więc zakładać, że zmiany te będą coraz większe z roku na rok, czy też w dłuższej perspektywie. Nasz organizm niestety zużywa się, u jednego z nas szybciej, a u innego wolnej.
Przede wszystkim sugeruję dokładnie zdiagnozować problem. Skąd stwierdzenie, że to właśnie chondromalacja?
Przede wszystkim sugeruję dokładnie zdiagnozować problem. Skąd stwierdzenie, że to właśnie chondromalacja?
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
tak stwierdził ortopeda. mam zamiar udać się jeszcze do rehasport i zobaczyć co oni na to powiedzą, na ich stronie czytałem, że można operacyjnie to usunąć. bpc to była moja druga myśl po kolagenie, ale może rzeczywiście nie ma co samemu tego próbować leczyć tylko zostawić to specjalistom.
...
Napisał(a)
Kwestia tego na jakiej podstawie stwierdził, że jest to chondromalacja stawu kolanowego? Oczywiście miał w pewnym stopniu rację, ponieważ tego typu zużywanie się stawów następuje z roku na rok, im jesteśmy starsi, tym bardziej, ale określenie, że to jest źródłem problemu to strzelanie w ciemno. Przychodząc po diagnoze, warto jest dokładnie określić co się tak dzieje, a nie odesłać pacjenta z chondromalacją, czy też zespołem jelita drażliwego. Sugeruję wykonać badanie USG, lub też bardziej dokładnym rezonans magnetyczny.
Moderator działu Odżywianie
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!