Lata mnie nie było na sfd, głównie z tego powodu że ładnych parę lat temu "popsułem się" i do dziś nie mogę wrocić do sportu. Piszę ten temat tutaj bo wiem, że dużo osób ogarnia takie tematy i jeśli nie pomogą to przynajmniej coś mądrego mi podpowiedzą. A więc - za szczyla, gdzieś tak w okolicach roku 2007, bez większej wiedzy zażyłem w dwóch cyklach sumie 200 szt. metki ruskiej, oczywiście bez większej wiedzy nt. odbloku więc go nie robiłem bo uznałem że organizm sam się odblokuje. Latka mijały i gdzieś tak w okolicach 2012 zaczeło psuć mi się zdrowie - najpierw lekkie bóle stawowe, kregosłup zaczął się sypać, jakieś dziwne poty, duża męczliwość, i wtedy też zaczeło mi spadać libido i coś dziwngo działo się z jajkami - pobolewałym nie, jakby ciagneły czasem - robione usg, badania na nowotwór - nic,więc olałem temat bo choć było coś nie tak to jakoś funkcjonowałem. W 2016 zaliczyłem kolejne mocne tąpnięcie w kwestii zdrowia i tu już zaczęły się problemy z koncentracją, stawy zaczęły boleć już na serio, libido już praktycznie na samym dnie, z erekcją kiepsko, i tu już zacząłem drążyć temat na poważnie bo stan nie był normalny. Początkowo zrobiłem badania reumatologiczne - czynniki zapalne w normie, nie ma nic jasno w wynikach że może być to coś reumatologicznego, zrobiłem mnóstwo badań które niczego wyraźnie nie wniosły, dosyć długo drążyłem temat chorób zakaźnych - okazalo się że mogę mieć boreliozę i mam jersiniozę które mogą dawać take objawy, niestety długie leczenie antybiotykowe nic mi nie dalo toteż porzuciłem temat i dopiero w tym roku zbadałem podstawowe hormony - i wyglądaly jak na zdjęciu:

Udałem się do endokrynologa i po wysłuchaniu objawów postanowiła mnie skierować do kliniki endokrynologii celem szerszych badań, które mi wykonano, ale mimo "dziwnych" wyników przyczynę zrzucono na depresję (leczę się od ok. roku), ale jednak zalecono aby zbadań nasienie celem określenia czy jestem płodny, i tu pytanie - czy to możliwe że popsułem jajka brakiem odbloku lata 13 lat temu? Co oznaczają te wyniki? Jestem niepłodny? Skąd to się wzieło i czy to możliwe że te problemy są przyczyną moich problemów zdrowotnych? Mam zamiar zbadać nasienie umówić się na prywatną wizytę u androloga bo trochę przestraszyłem się tą bezpłodnością, mimo to chciałbym choć trochę zrozumieć co się ze mną stało, może ktoś przechodził to samo. Niżej załączam wyniki badań ze szpitala:

P.S. Mam mieć jeszcze dosłane badanie tk brzucha i 17-oh progesteronu (czy jakoś tak), nie wiem czy coś to wniesie ale jak bede miał to pokaże. Będę niezmiernie wdzięczny za pomoc.