Szacuny
0
Napisanych postów
3
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
442
Witam. Od kilku miesięcy mam problem z samopoczuciem i nie wiem jakie badania wykonać, do kogo w ogóle z tym pójść, więc może ktoś mi tutaj doradzi. Opóźnienie cyklu miesiączkowego o ok miesiąc, po czym okres trwający miesiąc - myślałam, że może to wynikać z diety ale mimo wejścia na wyższą kalorykę, podniesienia ilości tłuszczów - nadal problem istniał (ginekologicznie wszystko ok). Od ok roku jestem zmęczona cały czas. Śpię ok 7h , chodzę spać regularnie, biorę: wit c, d, kwasy omega, selen, ashwę, macę, probiotyk, spirulinę i codziennie po wstaniu marzę o tym, żeby pójść spać, a po 8h pracy przy komputerze nie mam siły na nic. Miesiąc temu prawie całkowicie wywaliłam treningi ze względu na to, że kończąc trening mało intensywny nawet ... zasypiałam na stojąco... Jakie badania Waszym zdaniem mogę wykonać, w kierunku czego?
Z góry dziękuję za pomoc
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
20985
Napisanych postów
71624
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
576937
morgencafe
Witam. Od kilku miesięcy mam problem z samopoczuciem i nie wiem jakie badania wykonać, do kogo w ogóle z tym pójść, więc może ktoś mi tutaj doradzi. Opóźnienie cyklu miesiączkowego o ok miesiąc, po czym okres trwający miesiąc - myślałam, że może to wynikać z diety ale mimo wejścia na wyższą kalorykę, podniesienia ilości tłuszczów - nadal problem istniał (ginekologicznie wszystko ok). Od ok roku jestem zmęczona cały czas. Śpię ok 7h , chodzę spać regularnie, biorę: wit c, d, kwasy omega, selen, ashwę, macę, probiotyk, spirulinę i codziennie po wstaniu marzę o tym, żeby pójść spać, a po 8h pracy przy komputerze nie mam siły na nic. Miesiąc temu prawie całkowicie wywaliłam treningi ze względu na to, że kończąc trening mało intensywny nawet ... zasypiałam na stojąco... Jakie badania Waszym zdaniem mogę wykonać, w kierunku czego?
Z góry dziękuję za pomoc
Odstaw wszystkie suplementy na 7dni i zrób taki komplet:
Szacuny
2090
Napisanych postów
49893
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
492546
co do badań jw
morgencafe
Opóźnienie cyklu miesiączkowego o ok miesiąc, po czym okres trwający miesiąc - myślałam, że może to wynikać z diety ale mimo wejścia na wyższą kalorykę, podniesienia ilości tłuszczów
ile czsu byłaś na niższych tłuszczach, deficycie i od kiedy je podbiłaś?
Szacuny
0
Napisanych postów
3
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
442
Deficyt od około maja. Niskie tłuszcze około 1,5 miesiąca od czerwca i dosłownie wtedy pierwszy możliwy okres wg kalendarza się nie pojawił, po ok dwóch/trzech tygodniach pomyślałam, że to może przez tłuszcze i podbiłam do 1g/1kg masy ciała i się pojawił ale z przebojami. To było ok lipiec/sierpień/wrzesień, u ginekologa byłam w październiku. W listopadzie dopadł mnie jakiś wirus, przez który dosłownie miesiąc mimo antybiotyku ledwo wstawałam przez ból mięśni/żeber, bolało mnie w okolicy serca czasami (nadal potrafi czasami), jednak wg mojej Pani doktor wszystko jest okej i histeryzuję.
Szacuny
0
Napisanych postów
2
Na forum
6 lat
Przeczytanych tematów
7
A może to pasożyty? Co prawda nie jestem kobietą i nie bardzo znam się na sprawach kobiecych, ale z własnego doświadczenia mogę podpowiedzieć, że przyczyną problemów, o których piszesz, mogą być pasożyty.
Szacuny
0
Napisanych postów
3
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
442
Julian Król
A może to pasożyty? Co prawda nie jestem kobietą i nie bardzo znam się na sprawach kobiecych, ale z własnego doświadczenia mogę podpowiedzieć, że przyczyną problemów, o których piszesz, mogą być pasożyty.
A jak to można sprawdzić? Albo do kogo się z tym skierować?