Szacuny
0
Napisanych postów
30
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
576
nie mogę znaleźć informacji w internecie. Kiedyś nawet pytałem swojego trenera karate i też nie wiedział. Znalazłem tylko informację, że jest 7 krotnym mistrzem karate. No i oczywiście zna jeszcze taekwondo i tang soo do, ale ja pytam o karate akurat. wie ktoś może? :)
Szacuny
138
Napisanych postów
4979
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
35920
Zaintrygowało mnie to pytanie, szczerze mówiąc przetrząsnąłem z 10 stron o Norrisie i też nic nie znalazłem.
Jedynie informacje o nieprawdziwym 8 dan w TKD i brązowy ju-jitsu który dostał od rodziny Machado.
Szacuny
9
Napisanych postów
2368
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
14133
Stosuje się do niego tytuł Grand Master co może świadczyć, że ma 10 dan. Po tym jak odszedł od Tang Soo Do założył własną federację UFAF, która propaguje Chun Kuk Do - Uniwersalnej Drogi, która jest odmianą TSD, w większość te same formy, plus jakieś obalenia w walce.
Ten 8 dan w TKD jest danem honorowym. Wydaje mi się, że w TSD ma gdzieś k. 3 dana, reszta stopni to są chyba uznaniowe, ale nie mam pewnej wiedzy na ten temat (postaram się sięgnąć kogoś zapytać, kto zna osobiście Ch. N.)
Szacuny
0
Napisanych postów
30
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
576
w necie ciężko znaleźć bo trzeba się przebijać przez strony podpisane 'fakty', 'dowcipy' i kawały' o Norrisie. Wkurzają mnie w sumie te żarty o Norrisie, bo nie zasłużył sobie na to by się tak z niego śmiać ;p
Szacuny
0
Napisanych postów
30
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
576
to w takim razie Chuck Norris trenował w ogóle karate, czy może zna tylko Tang soo do i Tae kwon do? Bo nie wiem już czy w necie są błędy i piszą bzdury (co jest prawdopodobne) czy jednak to karate zna i któryś dan posiada :)