Cześć Wszystkim . Mam 25 lat i od jakis dwóch tygodni czasu ciągle chce mi się spać. Trenuje 3x w tygodniu na siłowni plus 3x w tyg trening na piłce gimnastycznej plus jak każdy inny człowiek pracuje. Pierwsze co pewnie i Wy byście napisali to przemęczenie i że odpocząć trzeba. No to na starcie powiem że na 99% nie jest to przetrenowanie bo nawet jak teraz mam wolne od pracy i np. Śpię 10 godzin w nocy i wstaje z łóżka zjem śniadanie i coś porobie w domu i wystarczy że dwie godziny po długim śnie usiądę lub położę się to od razu zasypiam. Dosłownie marzy mi się sen i w ciągu dnia potrafiłbym pół dnia przespac. Nie miałem czegoś takiego nawet jak kiedyś trenowalem o wiele ciężej bo aktualnie trenuje lekko z powodu kontuzji pleców. Zresztą nigdy czegoś takiego nie miałem i mogłem spać 6h w nocy a później cały dzień normalnie funkcjonować a teraz nawet jak wolne od pracy i regeneracja jest super ciągle chce mi się spać i ziewam. Dietę utrzymuje taka sama cały czas i zdrowo się odzywiam . Początkowo myślałem że to może jakaś wina suplementów i odstawiamy na kilka dni witaminy, zen szen , zma na noc , witaminew c - ogólnie odstawilem wszystko co z suplementacji i nic to nie dało. Miesiąc temu jak miałem robione badanie krwi i moczu to wyniki miałem bardzo dobre. Anemi nie stwierdzono. Co to może być ? Przyznam że po lekarzach nigdy nie chodziłem bo problemów z zdrowiem nigdy nie było ale to mnie nie pokoi i muszę gdzieś pójść. Dodam jeszcze że kiedyś w dzieciństwie miałem dwa wypadki na głowę a w jednym straciłem przytomność od uderzenia ale później miałem robione przeswiwtlenie i nic nie wykazało i minęło już od tego z 15 lat... czemu pisze o tym ? Bo np. Mam tak że jak kręce głową w lewo i w prawo to dostaje zawrotow i całe otoczenie mi się kręci lub gdy wstaje z łóżka szybko z rana ale lekarz mi mówiła że to nic złego i że to zaburzenia jakiegoś błędnika bo chciałem skierowanie na tomografie głowy lecz nie dostałem. Co byście mi radzili zbadać ? Może to cukrzyca? Może jakiś guz w głowie? Tarczyca? Kurde nie wiem ...
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
tak to może być tarczyca,zbadaj sobie caly panel...
moze to byc tez dieta za duza ilosc egli pooduje wyrzut insuliny...niedobor vitaminy D tez moze byc jednym z czynnikow...
moze to byc tez dieta za duza ilosc egli pooduje wyrzut insuliny...niedobor vitaminy D tez moze byc jednym z czynnikow...
...
Napisał(a)
Tarczyce w takim razie zbadam. Co do ilości węglowodanów to na pewno nie jest to bo 3 miesiące temu jadłem sporo więcej i problemu nie było. Jeśli chodzi o witaminę D to nawet jak brałem co dzień do śniadania dawkę to i tak problem był.
...
Napisał(a)
Przyczyn takiefgo stanu może być wiele, swoją droga niedawno pojawil się temat dotyczący tego zagadanienia na portalu potreningu.pl , warto się z nim zapoznać
http://potreningu.pl/articles/4724/dlaczego-ciagle-chce-mi-sie-spac
http://potreningu.pl/articles/4724/dlaczego-ciagle-chce-mi-sie-spac
...
Napisał(a)
A nos? Może jakieś drobne uczulenie, nos zatyka się w nocy (nawet lekko) i jesteś niedotleniony? Ja mam problem z niedospaniem z powodu niedotlenienia. Zacząłem sezon rowerowy i jak rano wieje to coś się dzieje z zatokami i w nocy nos się zatyka. Można spać 12 godzin i jestem niedospany. Z tego co pamiętam to przy przetrenowaniu chce się spać, ale są problemy z zaśnięciem. Po tym poznawałem przetrenowanie u siebie.
...
Napisał(a)
Zbadaj na czczo glukoze, insuline i panel tarczycowy.
Jesli masz do tego problemy z erekcja i libido, to trzeba badania rozszerzyc.
Polecilbym Ci:
- Tiolip 2xdz. (1 kaps. rano i 1 wieczorem). Zjadlbym 2 op. pod rzad.
- Vigantoletten1000 2xdz. po 2 tabl. do konca czerwca (=dawka 4000j.m./dz.), przerwa w lipcu i sierpniu i od wrzesnia 2xdz. po 1 tabl. do konca grudnia (=dawka 2000j.m./dz.).
Tak, wiem, ze brales vit. D, ale trzeba nadal. W styczniu wykonaj oznaczenie poziomu D3 i jesli nie osiagniesz gornej granicy, to bierz kolejne 3 msce w dawce zaleznej od wynikow.
Jesli masz do tego problemy z erekcja i libido, to trzeba badania rozszerzyc.
Polecilbym Ci:
- Tiolip 2xdz. (1 kaps. rano i 1 wieczorem). Zjadlbym 2 op. pod rzad.
- Vigantoletten1000 2xdz. po 2 tabl. do konca czerwca (=dawka 4000j.m./dz.), przerwa w lipcu i sierpniu i od wrzesnia 2xdz. po 1 tabl. do konca grudnia (=dawka 2000j.m./dz.).
Tak, wiem, ze brales vit. D, ale trzeba nadal. W styczniu wykonaj oznaczenie poziomu D3 i jesli nie osiagniesz gornej granicy, to bierz kolejne 3 msce w dawce zaleznej od wynikow.
...
Napisał(a)
No ok wezmę się za to. Co do libido zauważyłem , że jest mniejsze właśnie też i co to w tedy może oznaczać ? coś z testosteronem czy coś ?
...
Napisał(a)
Zalezy co to znaczy "mniejsze". Bo jak Ci sie nie chce sexu jak dotychczas, to moze byc zrozumiale biorac pod uwage zmeczenie. Natomiast jesli partner/ka lezy i czeka na Ciebie w sexi bieliznie, a Ty nie masz ochoty (pomimo erekcji) to zbadalbym Ci poziom testosteronu wolnego, calkowitego oraz magnezu. Jesli jednak utrzymujesz sie jeszcze w normie i z erekcja jest ok, to nie ma sensu. Wystarcza te badania, o ktorych mowilem.
Powodzenia! :)
Powodzenia! :)
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Poprzedni temat