Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Ciągle głodny - porady

temat działu:

Zdrowie i Uroda

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 271

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 14 Na forum 148 dni Przeczytanych tematów 278
Mam pytanie.
Jak powinienem jesc(ile kalorii)skoro waze jakieś 71-72kilo mam 173cm wzrostu a chce schudnac-pomału wracam do aktywności-teraz narazie zaczynam biegac 2 razy w tygodniu-po świętach dołączę do tego silownia dwa razy w tygodniu plus bieganie-od grudnia niemoglem bo miałem operacje przepuchliny pachwiny I siedziałem w domu jakieś 2 miesiące
Liczę te kalkulatory i nie jestem pewien bo jem ale ciągle głodny chodze I mam taką ochote na te slodkie.
Jem jakieś 2tys kalorii ale ciągle głodny chodze i nieraz potrafię zjesc jakieś 4tys kalorii bo mam ochotę na te slodycze...proszę o pomoc.
Chce wrócić na treningi siłowe takie FBW plus do tego bieganie raz lub dwa razy w tygodniu.
Chce zrzucić jakieś 5-7kilo jeśli się da,ponieważ kiepsko się czuje w swoim ciele.
Proszę o pomoc.
Liczę te kalkulatory I wychodzi mi że mam jeść jakieś 2000-2100kcal.
150bialka
65tluszxzy reszta to węgle.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Tak.nawet ostatnio zrobiłem sobie badania-cukru-tsh itp.
I się zdziwiłem bo wszystko jest dobrze-myslalem że coś z tym mam problem
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
monkey22 Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 34741 Napisanych postów 25139 Wiek 44 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 282574
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 13 Napisanych postów 131 Wiek 32 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 4808
podbij wpierw do 2500 kcal (mówisz że dodasz treningi to wgl skocz na 2750-3000) aby metabolizm ruszył poobserwuj przez ~miesiąc ( waga, obwody )i dopiero potem obcinaj delikatnie -150 znowu -100 itd.
A najważniejsza kalorie kaloriami co mam na myśli - białko tłuszcz i węgle to tak naprawdę płowa - bo ważniejsza kwestia to gęstość czyli witaminy i minerały jak one będą się zgadzać to i syty będziesz i głodu nie odczujesz

Zmieniony przez - maksikal w dniu 2025-04-16 10:28:51
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Tobie bo chce wrócić do formy.
Teraz czuję się jak "świnia"-psychicznie I fizycznie.
Jem mniej a ciągle głodny I niemoge schudnąć.
2-3 lata temu tak wygladalem i chce wrócić do tej formy
Ciagle bez energii jestem...
Może cialo mam zmęczone...Jak nieraz mam te napady odżywiana że tyle słodkiego zjem ze później źle się z tym czuję

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
TomQ-MAG Fizjoterapeuta Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 12436 Napisanych postów 161881 Wiek 36 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 1240210
Dlaczego 2000 kcal Ci nie wystarcza – i masz napady na słodycze?
To naturalna odpowiedź organizmu na zbyt duży deficyt, zbyt niską podaż węglowodanów oraz ewentualne niedobory mikroelementów (np. magnez, chrom). Objawy, które opisujesz – uczucie ciągłego głodu, napady na słodycze i wahania nastroju – są sygnałem, że deficyt kaloryczny jest zbyt agresywny, a organizm nie otrzymuje paliwa do regeneracji i funkcjonowania. Nawet jeśli kalkulator podpowiada Ci 2000–2100 kcal, to w praktyce może to być za mało przy Twojej aktywności i tempie regeneracji po operacji.

Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja dla zaawansowanych kontakt
https://www.instagram.com/tomq.bb/ 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Ciagle mam "ochotę na slodkie" jestem głodny I mam brak energii tak jak piszę.
A jak na tych stronach liczę te swoje zapotrzebowanie to wychodzi mi że 2000-2100kcal to te moje zero kaloryczne.
To jak powinien zrobić aby było wszystko w normie i wrócić do tego co było kiedyś bo wcześniej ważyłem 66kilo i super się czułem na tym zdjęciu a teraz 72kilo i jakoś źle mi z tym.
Zamiast 6paka mam bojler zamiast fajnej łapy mam takiego flaka...co powinien zrobić?
Bo pomału zaczynam biegac a po swietach czy tam majówce chce lekko wrocic na fbw 3x w tygodniu plus bieganie...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 13 Napisanych postów 131 Wiek 32 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 4808
1. Wyjaśnienie Ci było w kwestii odżywiania
2. Jak miałeś taką formę to chyba powinieneś wiedzieć jak ją zrobiłeś
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Poprostu kiedyś jakoś łatwiej mi to szło i wogule a teraz po tej operacji wszystko kicha.dlatego tutaj napisałem i chciałem się kogoś zapytac i jakoś się zmotywować żeby mi lepiej poszło.
A nie jeszcze w depresję wpaść...poprpstu.
Jeszcze zrobiłem tak że usunąłem te social media takie jak Facebook czy instagramy i tiktoka aby niepatrzec na innych tylko zrobic tak aby było lepiej niż tylko ciągle jesc i jesc...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
monkey22 Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 34741 Napisanych postów 25139 Wiek 44 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 282574
Zacznij od wyższych kcal tym bardziej że masz w planach dokładać aktywnosci , przyglądnij się też kwesti makroskładników ( źródła i podział ) daj w diecie słodkie posiłki , bilansuj posiłki , odpocznij i powinno być ok . Nie spiesz się i nie wytwarzaj dużego deficytu na starcie żeby było z czego schodzić
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Dziękuję za pomoc.
Postaram się dodać te kalorie i zobaczymy jak to będzie.
Mam nadzieję że wszystko się ułoży.
Dziękuję
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
krzykacz Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 20985 Napisanych postów 71624 Wiek 42 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 576937
Może źle liczysz, może profesjonalista powinien przeliczyć dla Ciebie testowo 1-3mies żeby mieć porównanie w efektach/wynikach. Glikemia była badana podstawy+szersze bad diag?

doping & zdrowie

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Prolaktyna i progesteron

Następny temat

TRT - Problem z libido od symexu?

Alldeynn
Polecane artykuły