Hej, od paru lat mam problem z pryszczami zaczeło sie gdzieś w wieku 18/19 lat myślałem ze z wiekiem to minie a tu 25 lat na karku a pryszcze dalej sie pojawiają , nie sa to jakies wielkie wysypy ale 1/2 pryszcze pojawiają sie na brodzie w okolicach ust , jak zejdą to pojawiaja sie kolejne i tak w koło raz na jakieś czas może trafi sie tydzień ze mam elegancką cerę, szukałem przyczyn ale nic z początku myślałem ze to po słodyczach wyeliminowałem całkowicie z diety ale i to nie pomogło, przez pewniej okres miałem dopiętą diete ale i to nic nie pomogło. Niedawno miałem miesiąc przerwy od siłowni i diety jadłem wszystko co popadnie pełno słodyczy dużo alkoholu popijałem i o dziwo nie odczułem zadnego nasilenia pryszczy ani proprawy, uzywam kosmetyki do oczyszczania twarzy under 20, faszeruje sie tabletkami visaxinum d, cynk, wyciagi ze skrzypu polnego.essentiale na watrobe, ale nic naprawde nie pomaga.
Nie wiem czy może mieć to coś wspólnego ale od jakiś 5 lat powolutku łysieje, ale to genetyczne ojciec na 22 lat z tego co opowiadał nie miał juz grzywki.
ciałbym cos zadziałać, jakie badania polecacie porobić, wiem ze jak pojde do dermatologa to bedzie ze siłownia odzywki i ze te pryszcze to od tego,
Zmieniony przez - krzysiek21 w dniu 2016-10-16 22:12:56
Nie wiem czy może mieć to coś wspólnego ale od jakiś 5 lat powolutku łysieje, ale to genetyczne ojciec na 22 lat z tego co opowiadał nie miał juz grzywki.
ciałbym cos zadziałać, jakie badania polecacie porobić, wiem ze jak pojde do dermatologa to bedzie ze siłownia odzywki i ze te pryszcze to od tego,
Zmieniony przez - krzysiek21 w dniu 2016-10-16 22:12:56