
Składniki :
- 300 g kaszy jaglanej
- 5 jajek
- 100 g jogurtu naturalnego
- 50 g whey'a o smaku szarlotki
- 50 g maki kokosowej
- 300 g jabłek startych
- cynamon
- słodzidło (opcjonalnie)
Wykonanie:
Kaszę jaglaną ugotować i wystudzić. Jabłka zetrzeć na tarce i wymieszać z cynamonem. Wystudzoną kaszę zblenować z jajkami i jogurtem a następnie dodawać whey'a i mąki cały czas mieszając. Można dodać dowolne słodzidło .. Formę wysmarować tłuszczem. Wyłożyć 3/4 masy , na to wyłozyć jabłkaa i zalać pozostała masa.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piec około godziny.
Makro :
1 kawałek (1/8 ciasta) kcal 252,0 B: 14,5 g W: 36,0 g T: 5,5 g
Całość: 2 014,1 kcal B: 116,0 g T: 286,9 g T: 44,7 g

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html