Tak się zastnanawiałem widząc że kilka na osób u mnie na siłowni robi trening w bluzie, co to dokładnie daje. Domyślam się że jest to przydatne na rzeźbę ale czy można na tym zrobić masę, czy to w czymś przeszkadza?
...
Napisał(a)
Osoby ćwiczące w bluzach z długim rękawem bardzo często, mylnie myślą, że da im to możliwość spalenia tłuszczu w większej ilości.
Bluzy, czy po prostu grubsze ubrania mają to do siebie, że odprowadzają mniej potu niż bluzki z krótkim rękawem, przez co nasze ciało bardziej się poci.
Jednakże nasze ciało potrzebuje też schłodzenia tzn. Tak jak każdy silnik w aucie, musi się rozgrzać i schłodzić bo inaczej się zatrze, przepali. Tak samo jest z naszym organizmem. Cząsteczki ciepła zostają przy naszym ciele i nie wydalają się dalej, nie ''wyparowywują z nas'' a tętno jeszcze bardziej zwrasta, schładzanie skóry jest bardzo mało efektywne, a nawet zerowe. Nasz metabolizm zwrasta stukrotnie, może to brzmieć jak zaleta jednakże jest to bardzo niebiezpieczne dla naszego organizmu.
A co za tym idzie nasze mieśnie grzeją się o dwadzieścia razy więcej niż przy normalnych ćwiczeniach.
Często takie przypadki treningów cardio w grubszych ubraniach sprawiają
, szczególnie u amatorów sportów, ze konczy sie to zaslabnięciem, omledniami itp. Czasem prowadziło nawet do niewydolności serca i zgonów.
Oto cały artykuł na temat grubych ubrań na siłowni:
http://potreningu.pl/articles/838/ubiore-sie-cieplej-szybciej-schudne-fakty-nie-mity
Zmieniony przez - godav w dniu 2017-12-05 21:06:36
Bluzy, czy po prostu grubsze ubrania mają to do siebie, że odprowadzają mniej potu niż bluzki z krótkim rękawem, przez co nasze ciało bardziej się poci.
Jednakże nasze ciało potrzebuje też schłodzenia tzn. Tak jak każdy silnik w aucie, musi się rozgrzać i schłodzić bo inaczej się zatrze, przepali. Tak samo jest z naszym organizmem. Cząsteczki ciepła zostają przy naszym ciele i nie wydalają się dalej, nie ''wyparowywują z nas'' a tętno jeszcze bardziej zwrasta, schładzanie skóry jest bardzo mało efektywne, a nawet zerowe. Nasz metabolizm zwrasta stukrotnie, może to brzmieć jak zaleta jednakże jest to bardzo niebiezpieczne dla naszego organizmu.
A co za tym idzie nasze mieśnie grzeją się o dwadzieścia razy więcej niż przy normalnych ćwiczeniach.
Często takie przypadki treningów cardio w grubszych ubraniach sprawiają
, szczególnie u amatorów sportów, ze konczy sie to zaslabnięciem, omledniami itp. Czasem prowadziło nawet do niewydolności serca i zgonów.
Oto cały artykuł na temat grubych ubrań na siłowni:
http://potreningu.pl/articles/838/ubiore-sie-cieplej-szybciej-schudne-fakty-nie-mity

Zmieniony przez - godav w dniu 2017-12-05 21:06:36
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
bardziej sie pocisz bo ci jest bardziej gorąco - ale nie sądzę żeby to miało jakiś większy wpływ na szybkośc spalania, bo jesli by tak bylo, to najszybciej by się chudło w saunie
Moderator działów Sporty Ogólnorozwojowe & Dla Zupełnie "Zielonych" & Grappling
I szkoda tylko, że w noc kwietniową, Ciągnąc za sobą smród spalin,
Nie cały Związek poleciał w kosmos, A tylko jeden Gagarin
...
Napisał(a)
****a
)
to czemu ja nie mam super rzezby skoro laze w bluzie a teraz nawet w kurtce:)
z gówna powstałeś i gównem sie staniesz( jak mnie zaatakujesz:)

to czemu ja nie mam super rzezby skoro laze w bluzie a teraz nawet w kurtce:)
z gówna powstałeś i gównem sie staniesz( jak mnie zaatakujesz:)
a z was to dupy nie prowokatorzy ...
...
Napisał(a)
Tak to wlasnie jest, jak zadany temat jest nieprecyzyjnie okreslony.
Wydaje mi sie, ze chodzi Ci o tzw. koszulki do wyciskania ( bo tak zrozumialem, a raczej domyslilem sie po zadanym temacie ). Otoz jest to dosc drogie cacko, ktore swoja struktura i dzialaniem generalnie pozwala na wycisniecie wiekszego ciezaru. Nigdy tego nie stosowalem, wiec za duzo nie moge napisac, wiem tylko z opowiadan.
Mariux
Wydaje mi sie, ze chodzi Ci o tzw. koszulki do wyciskania ( bo tak zrozumialem, a raczej domyslilem sie po zadanym temacie ). Otoz jest to dosc drogie cacko, ktore swoja struktura i dzialaniem generalnie pozwala na wycisniecie wiekszego ciezaru. Nigdy tego nie stosowalem, wiec za duzo nie moge napisac, wiem tylko z opowiadan.
Mariux
Mariux
...
Napisał(a)
Nie... to nie żadne koszulki do wyciskania, poprostu najzwyczajniejsze bluzy. Faktem jest że człowiek bardziej się poci i męczy. Ja się tylko pytam czy to przeszkadza znacznie w robieniu suchej masy mięśniowej.
...
Napisał(a)
Mariux ma racje !
sa takie specjalne koszulki ze jak ją zalozysz to masz +15kg na plaskiej minimum!!
)
Ja mam takie specjalne rajstopy ze w nich w przysiadzie biorę o 40 kg wiecej ! to dziala !!!
od tego czasu bez rajstop nie pokazuje sie na silce !
podobno sa tez specjalne ponczochy !!!
toms
sa takie specjalne koszulki ze jak ją zalozysz to masz +15kg na plaskiej minimum!!

Ja mam takie specjalne rajstopy ze w nich w przysiadzie biorę o 40 kg wiecej ! to dziala !!!
od tego czasu bez rajstop nie pokazuje sie na silce !
podobno sa tez specjalne ponczochy !!!
toms
...
Napisał(a)
Wiecie gdzie mozna takie koszulki kupic na necie? Tez o czym takim slyszalem ale nie interesowalem sie tym. A nawet + 10 kg przy moiej lekkiej kontuzaij barku duzo by pomoglo (bezpieczenstwo wieksze)
-----------------------------
DuckmAn
Pozdrawiam.
"Staram sie byc najlepszy..."
-----------------------------
DuckmAn
Pozdrawiam.
"Staram sie byc najlepszy..."
...
Napisał(a)
Za_@#$%@cie... ja się tylko pytałem o pocenie się na treningach a ci mi tu o jakiś specjalnych koszulkach i rajstopach... dużo się dowiedziałem
)

1
...
Napisał(a)
LEster bluzy na silce sa dobre bo utrzymuja w miare wysoka temperature ciala, teraz na niektorych silkach troche pizga wiec lepiej miec cos wiecej na sobie.
Znam tez takich ktorzy cwicza w bluzie bo sie wstydza ze wciaz sa za mali :) ...
Znam tez takich ktorzy cwicza w bluzie bo sie wstydza ze wciaz sa za mali :) ...
1
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!