Szacuny
19
Napisanych postów
264
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
1129
Witam, mam pytanie co można zjeść na kolację w diecie na mase?
Odpadają takie rzeczy jak:
- twaróg - nie umie tego jeść, próbowałem sam,na chlebie + sól, z oliwą, z mlekiem, poprostu nie moge tego przemóc nie dość,że to suche to mdłe przy okazji ten mój twaróg ma 15,5/3.8/4 B/WW/T
- mięso - bo jem je na posiłek przed treninogwy i po treningowy
I moje pytanie:
Co by było dobre zjeść na noc?
Bo twaróg pod tym względem były ok bo zawiera kazeinę która by dostarczała białka podczas snu bo się wolno rozkłada.
No ale tego dziadostwa to zjeść nie umie :P
W rzeczywistości nie ma to znaczenia. Każde z tych dań jest po prostu posiłkiem, takim samym jak inny. Posiłki powinny być pełnowartościowe, składające się ze źródła białka, tłuszczów i węglowodanów. Oczywiście jak najlepszej jakości. Z tego też względu warto, abyś nie tylko w kolacji, ale również w innych posiłkach bazował na zalecanych źródłach składników odżywczych, jakimi są:
Szacuny
3
Napisanych postów
311
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
6003
Próbowałeś zmiksować go z kefirem i suszonym ananasem? Też nie lubię twarogu, ale w takim połączeniu da się zjeść. Można też zrobić ciasto: 70 g odżywki białkowej, jaja, twaróg, rodzynki, 20-30 min. w piekarniku i daje radę.
Jest jeszcze jedna opcja (tę postanowiłem stosować po tym, jak mikser siadł mi na suszonym ananasie): odżywka białkowa - lepszy smak i lepszy skład.
Człowiek to ogniwo pośrednie ewolucji: pomiędzy małpą a istotą myślącą.
Szacuny
19
Napisanych postów
264
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
1129
Musze spróbować, a da się znaleźć w miarę przyzwoitą odżywkę tak do 40zł/miech?(to troszke nie ten dział, ale to dodatkowe pytanie)
I główne pytanie dalej , co można jeść na noc oprócz twarogu?
Szacuny
19
Napisanych postów
264
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
1129
Mógłbyś dać jakieś przykładowe posiłki?
Mięso odpada bo już jem 2 razy dziennie mięso z piersi kurczaka albo wołowe
A ,np nie mam pomysłu jak dodać warzyw np do jajecznicy bo tłuszcz to już tam jest z żółtek.
Co sadzicie o koglu-moglu? xD
najlepsza jajecznica to tak: podsmażasz cebulkę aż się zeszkli, dodajesz pokrojony pomidorek/paprykę, wlewasz białka jak się zetnie to wlewasz żółtka chwilkę mieszasz i na talerz ;) takie coś wchodzi gładziutko i na kolację jest okej ;p
Szacuny
19
Napisanych postów
264
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
1129
Muszę spróbować, a oprócz jajecznicy co by jeszcze można wszamać?
Ewentualnie może 2 jajka na średnio twardo(żółtko pół twarde - pół płynne) z majonezem i np do tego kromke razowego z papryczką/pomidorem