Witam, mam pytanie odnoście jedzenie około treningu. Czy po obiedzie składającym się z białka w postaci ryby/kurczaka i węglowodanów z warzyw mogę to uznać jako posiłek przed kardio? Po 3 godzinach wykonuję ćwiczenia, po czym w ciągu 1 godziny zjadam jakiś owoc. Powinno się coś wgl. spożywać przed i po kardio? Podobno trzeba jakiś glikogen uzupełniać po treningu ;x.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Ryby/kurczak + węgle to dobry posiłek, ale jedz go tak ok 1h przed treningiem, a nie 3 :)
Po treningu mogą być owoce, ale tak do godziny po treningu normalny posiłek
Glikogen po dłuższym wysiłku może być wyczerpany, jednak jeżeli nie masz następnego treningu za kilka godzin to nie musisz się tym przejmować, posiłki bogate w węglowodany załatwią sprawe
Po treningu mogą być owoce, ale tak do godziny po treningu normalny posiłek
Glikogen po dłuższym wysiłku może być wyczerpany, jednak jeżeli nie masz następnego treningu za kilka godzin to nie musisz się tym przejmować, posiłki bogate w węglowodany załatwią sprawe

...
Napisał(a)
Ok, dzięki :). Jeszcze mam pytanie w jakiej postaci dostarczyć tłuszcze do organizmu? Jem tylko węgle i białko w mięsie z ryby/kurczaka, twarogu albo kefirze.
...
Napisał(a)
Podobno białko musi się "rozpuścić" w tłuszczu. Czy to prawda, czy nie muszę się jakoś przejmować w dostarczaniu go do organizmu?
...
Napisał(a)
Tłuszcze daj 1g/kg masy ciała, np. z jajek, oliwy, oleju lnianego, orzechów włoskich, tłustych ryb
Dziennik treningowy - http://www.sfd.pl/[DT]_Ozzy__Get_big_or_die_trying-t1037943.html
I don't miss workouts, i don't miss meals, because this is what i love to do :)
...
Napisał(a)
FoxusikCzy po obiedzie składającym się z białka w postaci ryby/kurczaka i węglowodanów z warzyw mogę to uznać jako posiłek przed kardio?
posilek jak najbardziej, jednak jesli robisz dluzsze aeroby i jeszcze na pewnej intensywnosci godzina przed z przedtreninggowym bedzie zdecydowanie za krotko, tak okolo 2 moze nawet 2,5 zalezy co bedzie np. (tlusta ryna to wtedy druga opcja) muisz sprawdzic i zobaczyc jak ie czujesz podczas cardio
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!