Pitertheb
...
Napisał(a)
Mam następujące pytanko chciałbym się dowiedzieć co mogę jeść przed snem i nieraz w nocy jak jestem głodny i chciałbym zaspokoić głud bo narazie próbuje jeść same bułki żeby nie przytyć jeszcze więcej a ostatnio dowiedziałęm się że może to być największy błąd czy to prawda? i co w takim razie zaspokoi mój głud przed snem?
Pitertheb
Pitertheb
1
...
Napisał(a)
Największym mitem jedzenia na wieczór, jest aby zaprzestać jeść po godzinie 18:00. Mit jest oparty na tym, że jeśli nie zjemy niczego po 18;00 to nasz organizm, będzie miał mniej do strawienia, bo przecież nasz metabolizm jest o wiele wolniejszy w nocy niż w dzień.
Nie.
Metabolizm wcale nie zwalnia w nocy, trawienie jest tak samo ułożone jak w ciągu dnia.
Z dietetycznego punkty widzenia nie ma żadnej godziny przed snem, której musimy przestrzegać. Jednakże przyjmuje się, że warto zjeść posiłek godzine przed snem, aby się ''ułozyło''.
Na kolacje warto ograniczyć tłuszcze, a zainwestować w białko i wyśrodkowac ilość węglowodanów. Około 20-30 g białka powinno nasycić nasz orgaznim na tyle, aby nie budzić się w nocy po dodatkowe podjadanie.
Oczywiście z kolacji całkowicie wyrzucamy chipsy, fast foody, białe pieczywo, posiłki białkowo-tłuszczowe ( organizm na noc potrzebuje węglowowany, żeby wytwarzac z nich energie na trawienie ), smażone potrawy, słodycze.
Na noc warto zjeść sałatkę z tuńczykiem/ kurczakiem itp, lecz należy ograniczyć ciężkie sosy majonezowe, jogurtowe itp.
Warzywa gotowane na parze z kurczakiem, shake białkowe z dodatkiem owoców, lub warzywne lecz należy pamietac o potrzebnej podaży białka.
Jeżeli budzisz się w nocy na jedzenie, warto zjeść warzywa, jest w nich prawie sama woda, a węgli jest niewiele. Nie nabiją Ci za dużo kalorii. Spróbuj jeść takie posiłki abyś mógł spokojnie przespać całą noc.
Nie.
Metabolizm wcale nie zwalnia w nocy, trawienie jest tak samo ułożone jak w ciągu dnia.
Z dietetycznego punkty widzenia nie ma żadnej godziny przed snem, której musimy przestrzegać. Jednakże przyjmuje się, że warto zjeść posiłek godzine przed snem, aby się ''ułozyło''.
Na kolacje warto ograniczyć tłuszcze, a zainwestować w białko i wyśrodkowac ilość węglowodanów. Około 20-30 g białka powinno nasycić nasz orgaznim na tyle, aby nie budzić się w nocy po dodatkowe podjadanie.
Oczywiście z kolacji całkowicie wyrzucamy chipsy, fast foody, białe pieczywo, posiłki białkowo-tłuszczowe ( organizm na noc potrzebuje węglowowany, żeby wytwarzac z nich energie na trawienie ), smażone potrawy, słodycze.
Na noc warto zjeść sałatkę z tuńczykiem/ kurczakiem itp, lecz należy ograniczyć ciężkie sosy majonezowe, jogurtowe itp.
Warzywa gotowane na parze z kurczakiem, shake białkowe z dodatkiem owoców, lub warzywne lecz należy pamietac o potrzebnej podaży białka.
Jeżeli budzisz się w nocy na jedzenie, warto zjeść warzywa, jest w nich prawie sama woda, a węgli jest niewiele. Nie nabiją Ci za dużo kalorii. Spróbuj jeść takie posiłki abyś mógł spokojnie przespać całą noc.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Przed snem proponuje:
-serwatke+2 białka z jaj albo
-10 białek z jaj albo
-puszke tuńczyka
Pozdrawiam
kamel
-serwatke+2 białka z jaj albo
-10 białek z jaj albo
-puszke tuńczyka
Pozdrawiam
kamel
1
pozdr,
kamel
--
...
Napisał(a)
Nie ma sensu wymieniać konkretnych produktów bo jeden lubi to drugi to. Zasada jest jedna im bliżej snu tym bardziejh eliminujemy węglowodany z posiłków i spożywamy prawie wyłącznie białko i koniec.
KAIN
"Loved be few Hated by many But respect by all"
KAIN
"Loved be few Hated by many But respect by all"
...
Napisał(a)
a ja tam jem ww i bialko 2,5 godz. przed snem i jest dobrze...przyrosty sa duze i nie tyje w tluszcz....
a w nocy nic nie zarzucaj bo sie nie wyspisz i niezregenerujesz...
"Dzisiaj jestem mały, jutro bede duży"
a w nocy nic nie zarzucaj bo sie nie wyspisz i niezregenerujesz...
"Dzisiaj jestem mały, jutro bede duży"
Pozdrawiam
misoo
...
Napisał(a)
Witam. wedlug mnie nie powinno sie jeszcz tunczyka przed snem , jest tlusty i ciezko strawny , wieczorem powinno sie zjesc cos lekkiego z czym zoladek sobie szybko poradzi
Pozdrawiam ceo
Pozdrawiam ceo
"Never Give UP"
"After the rain ,comes the sun"
----------------------------- Pozdrawiam ceo
Doradca w dziale "Trening"
Doradca w dziale "Kulinaria"
Pomoz glodnemu dziecku http://www.pajacyk.pl
...
Napisał(a)
Jak kupujesz w tluszczu tunczyka to nic dziwnego...
Pozdrawiam
Trening i wiara zrobia ze mnie cara
Old statistics LPA^3498**LWA^545
Pozdrawiam
Trening i wiara zrobia ze mnie cara
Old statistics LPA^3498**LWA^545
1
...
Napisał(a)
heh chyba za bardzo sobie wziąłeś sobie do serca tą reklamę hmb olimpu , że katabolizm i tak cie dopadnie.a tak poważnie to w nocy chyba najlepiej nie jeść , a przed snem czyste białko
...
Napisał(a)
Proponuje w nocy po prostu spac , a nie wp*****lac !!!!
marcopolo
marcopolo
2
marcopolo
...
Napisał(a)
zarcie w nocy najgorsza rzeczą w diecie?? niby czemu??
chyba dobrze wstac conajmniej 2razy w nocy i w******lic pol lodowki bo idze na mase szybciej i latwiej.........
co wy o tym sadzicie?
chyba dobrze wstac conajmniej 2razy w nocy i w******lic pol lodowki bo idze na mase szybciej i latwiej.........
co wy o tym sadzicie?
1
Polecane artykuły