Szacuny
1
Napisanych postów
33
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
292
Planuje zakup roweru przeznaczonego do codziennej jazdy, czyli droga, jakis las, polna droga, nic wyczynowego. dysponuje kwota okolo 1000 zl i zastanawiam sie nad 3 propozycjami:
Szacuny
5
Napisanych postów
121
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
855
Kelly's bym odrzucił na miejscu. Stary typ główki ramy- tam gdzie wchodzi amor- średnice ma 1", teraz standard to 1 i 1/8" (pozostałe dwa mają 1 i 1/8"). Jak byś chciał kiedyś zmienić amora to może być problem, nowszych się już raczej nie robi na 1"... Poza tym użytkowanie czy regulacja sterów w nowym standardzie to bajka, a w 1" trzeba się chwilkę pobawić. Co do wyboru z pozostałych dwóch to zostawię ludziom, którzy więcej się znają na osprzęcie. Pozdro.
Szacuny
7
Napisanych postów
148
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
1222
a ja sie z dangeroo nie zgodze bo nie ma racji z głowką ramy. Nie wprowadzaj ludzi w błąd bo kellys robie 1 1/8 a nie 1:) bo 1 możęsz teraz tylko w trekingowych spotkać w tzw makretach i na szosie:)
te trzy rowery są bardzo podobne jeden ma coś lepszego drugi coś gorszego. Ja na twoim miejscu wybierał bym spośrod Kellysa i Gianta bo niestety Kross odstępuje troche od nich. Osobiście wzioł bym kellysa bo to sprawdzona firma ( jeźdizłem na ich rowerach w maratonach i xc race) nawet rower za 1200zł może sprawić wiele frajdy. A ten Kellys ma zdecydowanie lepszą geometrie ramy od Gianta. Ale sam zdecydujesz po prostu idz do sklepu usiądz na każdym z nich i zdecyduj pomiędzy Giant a Kellys:)
Szacuny
7
Napisanych postów
148
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
1222
sory nieobejżałęm fotki:) ale w kellysie ze zmianą amora nie było by problemu:) ale to już twój wybór:) to nie jest 1 calowa głowka tylko stery ahead zintegrowane:) tzw szit:D czyli zostaje giant
Szacuny
5
Napisanych postów
121
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
855
No albo ja jesten ślepy, albo Ty Kellys to ten pierwszy- Kellys Viper SF: [http://www.rower.com.pl/rowery-akceroria/2520.html] i powiedz mi gdzie tu masz zintegrowane stery chłopie ?! Zwykłe czarne miski Ci wystają z ramy, a nie zintegorwane ! I gdzie tu masz a-head'a ?! Popatrz tylko na mostek, na jego mocowanie i przestań ludziom w głowach mieszać Przecież w a-head'ach mostek montujesz na rurę widelca, a to jest mostek ze spawaną pionową rurą, która wchodzi w rurę widelca i jest trzymana śrubą rozporową odkręcaną na imbusa od góry. Czyli jest to 1" i tyle. Pozdro
Szacuny
0
Napisanych postów
1
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
0
Słuchaj jeśli nie kupiłeś tego roweru to bierz hexagona v6 ja go mam i jest najlepszy pozatym moj wujek pracuje w sklepie rowerowym i z kellysem to zglaszaja ciagle reklamacje i z gigantem tak samo a z hexagonem nie jest najlepszy