Szacuny
1
Napisanych postów
57
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
1067
Witam mam pytanie po czym mogę się spodziewac lepszych efektów: po wyciskaniu sztangielek czy rozpiętkach??
Mam tylko sztangielki:/ ale w moim przypadku to nawet niezle bo mam problem z jedna strona klatki(prawdopodobnie odstaje mi jedna z łopatek).
Szacuny
2
Napisanych postów
273
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
2121
Nie jestem pewien czy dobrze powiem, ale wydaje mi się, że wyciskanie bardziej nada się do budowania mięsni natomiast rozpiętki to bardziej ćwiczenie rzeźbiące (;.
Szacuny
0
Napisanych postów
79
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
21563
najlepiej rob np 2 rodzaje wyciskan, w tym przypadku masz tylko hantle wiec np wycisk glowa w dol lub skos - gora, potem rozpietki plasko/lekki skos w gore
Szacuny
38
Napisanych postów
9831
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
34282
A nie prawda (to do pana duzo wyzej).
Kazde z nich swietnie rozbuduje twoja klatke - na swoj sposob. Generalnie twoja klatke w silowniany sposob rozbudujesz na trzy standardowe sposoby ruchow (jest wiecej, ale pozostale sa malo wygodne. Wycisk (pod roznymi katami) Rozpietki i przenoszenia. Klonowanie w nieskonczonosc ruchow jest bledne.
Sztanga skos (lub sztangielki skos), sztangielki plasko i rozpietki. Kazde z progresja i klata idzie do przodu. Panowe ktorzy maja wielka klate uzywajac tylko wyciskan wygladaja jak mlodsi podkastrowani bracia tych panow ktorzy robia i rozpietki i wyciskania (ruch przenoszenia mozna nasladowac w innych cwiczeniach na inne partie).
Wniosek - pelna klata - atakowanie z ROZNYCH zakresow ruchu konczyn a nie tylko zmiennych katow w wyciskaniach.