Szacuny
2
Napisanych postów
76
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
1200
Witam, układam sobie dietę ( lecz chcę sobie ułożyć zróżnicowaną, staram się w każdy dzień możliwie inne produkty do dietki włożyć.) Mam pytanie, czym można zastąpić oliwę, orzechy ? (chodzi m o jakieś dobre tłuszcze;) ) Dzięki za pomoc:)
W innym dziale przeczytałem, żeby zastąpywać ją olejem rzepakowym - ale to na jedno wychodzi bo nie sądze, żeby olej był w smaku lepszy od oliwy :(
Zmieniony przez - CraZZy w dniu 2007-09-17 09:46:27
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6523
Napisanych postów
77373
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
763039
Niestety oliwy z oliwek nie zastapisz niczym jezeli chcesz miec odpowienia proporcje tluszczow w diecie. Jest to jeden z niezbednych skladnikow diety. Orzechy wloskie mozesz zastepowac pestkami z dyni, olejem lnianym, migdalami, orzechami laskowymi.
Szacuny
291
Napisanych postów
17217
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
86319
A dlaczego chcesz zastępować oliwę i orzechy?
Jeśli nie pasuje Ci ostry smak oliwy Extra Vergine to dodawaj Sansę lub miks. Zamiast orzechów pestki dyni i słonecznika.
Jeśłi kwestie finansowe, to wystarczy dobrze poszperać i okazuje się, że np. w Tesco można niedrogo kupić oliwę, a orzechy laskowe, włoskie i migdaly zastąpić pestkami i arachidami.
"Lepiej być kanciastym czymś, niż okrągłym niczym"
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6523
Napisanych postów
77373
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
763039
Oliwa wcale tak drogo nie wychodzi porownujac z innymi zodlami tluszczu a do smaku mozna sie przyzwyczaic lub rzeczywiscie kupic lepsza smakowo np goccia doro.