Szacuny
22
Napisanych postów
1610
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
6674
Witam.Jestem uzalezniony od slodyczy.Co moge wrzucic do diety zeby zastapic slodycze.Czasem jest tak,ze tak chce mi sie cos slodkiego,ze o niczym innym nie mysle i dopuki nie zjem czegos slodkiego to ciezko mi sie funkcjonuje.Na co odzywczego moge zamienic slodycze?Pozdro.
Szacuny
13
Napisanych postów
197
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
6298
Zamiast słodyczy najlepsza będzie szklanka wody. Jesteś uzależniony od słodyczy i z czasem może być tylko gorzej. To nałóg taki sam jak nikotynizm czy alkoholizm i trzeba z nim walczyć. Początki mogą być trudne ale po kilku tygodniach powinieneś zaobserwować poprawę;)
Szacuny
266
Napisanych postów
3367
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
18896
Racja.
Zagryź zęby i postaraj się przetrwać ten trudny początek. Później już będzie tylko z górki.
A jeżeli szukasz już czegoś alternatywnego to pokrój sobie czerwoną paprykę ( jest słodka i możesz jej zjeść dużo i dostarczysz tylko dobrych i wartościowych rzeczy do swojego organizmu ); pochrup marchewkę albo buraczka; zjedz jakiś owoc. Pij też dużo wody/zielonej herbaty. To w połączeniu z błonnikiem z warzywek/owoców skutecznie Cię napełni.To wszystko jest znacznie lepsze od Snickersa albo innego Twixa ;)
Szacuny
1396
Napisanych postów
35562
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
150829
najpierw wyceluj w bakalie, np nerkowce, migdaly jeslichcesz coś pochrupac, albo rodzynki, żurawina, morele - jak chcesz coś słodkiego. Jak najbardziej też sięgać możesz po owoce swieże.
Często drastyczne opcje się nie sprawdzają w praktyce, nie każdemu starcza silnej woli - ale spróbowac można.
Zadbaj też o odpowiednią kalorycznośc diety - bo im mniej kalorii przyjmujesz - tym wieksza ochota na słodycze.