Elo! Jestem zainteresowany treningiem Crossfitowym. Chciałbym trenować 3x w tygodniu. Z siłownią mam kontakt około 2lat.
Potrzebuję pewnych informacji o treningu. Czy trening crossowy posiada jakiś core? Przy układaniu WOD'a trzeba wrzucić pewny rodzaj ćwiczeń(Jak w przypadku FBW) czy na niczym się to nie opiera.
2. Czy mógłbym rozłożyć np Trening poniedziałkowy pod szybkość.
Środowy pod siłę a w czwartek wytrzyzmałość?
3. Nigdy nie zaniedbywałem przysiadów i MC ale z rwaniami zarzutami cleanami nie miałem doczynienia. Mam możliwość korzystania w klubie z zajęć techniki podnoszenia ciężarów będzie to dobry pomysł? Zastanawiam się gdyż byłby to mój 4 trening a z początku może być ciężko z regerenacją i do tego jeszcze dochodzi Kick Boxing 2x w tyg.
4. Potrzebuję jakiegoś WODa przykładowego na jutro bez rwań podrzutów i cleanów.
Mam full sprzęt na siłowni skrzynie, ketle, piłki, olimpijki itd.
Zmieniony przez - SiwyMZK w dniu 2013-12-19 00:24:43
Zmieniony przez - SiwyMZK w dniu 2013-12-19 00:26:04
Potrzebuję pewnych informacji o treningu. Czy trening crossowy posiada jakiś core? Przy układaniu WOD'a trzeba wrzucić pewny rodzaj ćwiczeń(Jak w przypadku FBW) czy na niczym się to nie opiera.
2. Czy mógłbym rozłożyć np Trening poniedziałkowy pod szybkość.
Środowy pod siłę a w czwartek wytrzyzmałość?
3. Nigdy nie zaniedbywałem przysiadów i MC ale z rwaniami zarzutami cleanami nie miałem doczynienia. Mam możliwość korzystania w klubie z zajęć techniki podnoszenia ciężarów będzie to dobry pomysł? Zastanawiam się gdyż byłby to mój 4 trening a z początku może być ciężko z regerenacją i do tego jeszcze dochodzi Kick Boxing 2x w tyg.
4. Potrzebuję jakiegoś WODa przykładowego na jutro bez rwań podrzutów i cleanów.
Mam full sprzęt na siłowni skrzynie, ketle, piłki, olimpijki itd.
Zmieniony przez - SiwyMZK w dniu 2013-12-19 00:24:43
Zmieniony przez - SiwyMZK w dniu 2013-12-19 00:26:04